Kütahya'da Hacim Küçültme Tedavisi - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Hacim Küçültme Tedavisi

Kütahya\'da Hacim Küçültme Tedavisi

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Erdoğan Çetinkaya tarafından, Mustafa Ali Özümer isimli hastaya 'Bronkoskopik Hacim Küçültme Tedavisi' işlemini başarıyla uygulandı.

11.08.2014 11:30

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Erdoğan Çetinkaya tarafından, Mustafa Ali Özümer isimli hastaya 'Bronkoskopik Hacim Küçültme Tedavisi' işlemini başarıyla uygulandı.

Teravi sonrası konuşan Çetinkaya, " Türkiye'de sadece iki büyük hastanede yapılan bu işlem bundan sonra Kütahya'da da yapılacaktır. Bu işlem tüm ilaç tedavilerine rağmen nefes darlığı olan, ileri derece KOAH ve ileri derecece Amfizem hastalarına bazı radyolojik değerlendirmelerden sonra hastanın da kabul etmesi ile bilinçli sedasyon şeklinde yapılıyor. Akciğerlerimizdeki loblar arasındaki hava giriş çıkış volümü yeterli olup olmadığı ölçüldükten sonra akciğer lob girişlerine bir valf yerleştiriliyor ve sistem içeriye hava girişini engellerken içerdeki havanın ve balgamın dışarı rahatça çıkmasını sağlıyor. Bu sayede hastanın yaşam kalitesi artıyor. Daha önceleri ücretli olan bu işlem şimdi tamamen ücretsiz olarak hastanelerimizde yapılmaktadır. Hastalık ve hasta duruma uygun olduğu halde bu işlem burada da yapılacaktır. Bugün yaptığımız işlem de gayet başarılı bir şekilde yapılmıştır.Öncelikle hastamıza geçmiş olsun diyorum. Beni burada bu işlemi yapmama vesile olan Sayın yöneticilerimize ve Dr. Ümran Hanıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, konu hakkında memnuniyetini belirterek, "Göreve başladığımız 2012 Kasım ayından bu tarafa bir çok ilerleme kaydettik. Öncelikle Evliya Çelebi Hastanemizde bir çok hastamız için daha önceden yapılamayan işlemleri gerçekleştirmeye başladık. Bu ilklere de durmadan yenilerini ekleyip devam ediyoruz, devam edeceğiz. Artık hastalarımızı oradan oraya göndermemek için elimizden gelenin fazlasıyla arkadaşlarımızla beraber çalışmaktayız.Bu çalışmalarımıza durmadan devam edeceğiz. Türkiye'de tıbbın gelişmesiyle ve Sağlıkta dönüşüm projesiyle hastalarımızın tedavi alma şartları oldukça iyileşmiş durumdadır. Bizlerde bu gelişmeleri yakından takip edip Kütahya Hastanelerimizde uygulamaya çalışıyoruz ve bunlarıda başarıyoruz. Eminim ki bu çalışmalar biz idarecileri memnun ettiği gibi insanımızı da memnun ediyordur. Bizim işimiz insanımızın hiçbir konuda mağdur olmamasını sağlamaktır. Bunun için de hastanelerimizde ki yöneticilerimizin, değerli hocalarımızın ve diğer çalışanlarımızın gayretleriyle de başardığımıza inanıyorum.Hastamız için ta İstanbul'dan buralara kadar gelen değerli hocamız Prof.Dr. Erdoğan Çetinkaya'ya teşekkür ederim. Hastanemizde bu işlemin gerçekleştirilmesini sağlayan hocamız Yrd. Doç Dr. Ümran Toru'yu tebrik ediyor, teşekkür ediyorum. Hastamıza acil şifalar diliyor geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Hasta Mustafa Ali Özümer ise tedaviden sonra,"Bu benim için bulunmaz bir nimet, Rabbime şükürler olsun,Devletimizden, İdarecilerimizden ve doktorumdan razı olsun. Ben bu halde İstanbul'a gidemezdim.Oksijen tüpü ile bir yerden bir yere gitmek çok zor. Hem kendine, hem de yanımdakilere çok fazla eziyet oluyor. İnsan bu durumda hasta iken sadece kendini düşünmüyor, hizmet eden eşini, çocuğunu ve yakınlarını da düşünüyor. Ancak bunu çeken bilir. Benim gibi hastalığı uzun süre devam edenler bilir. Hastanemizde ki değişiklikleri görmemek imkansız. Bakın benim için İstanbul'dan doktor geldi ve beni burada tedavi etti. Bu anlatılamaz. Hastanelerimiz ve Doktorlarımız için kötü söz ve şiddet uygulayanları kınıyorum. Onlar olmasa bu düzenlemeler yapılmasa belki yollarda can verecektim. Allah hepsinden tekrar tekrar razı olsun" şeklinde konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Hacim Küçültme Tedavisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement