Leylekler İçin Elektrik Direklerine 'Özel Yuva' - Son Dakika
Yerel

Leylekler İçin Elektrik Direklerine 'Özel Yuva'

Leylekler İçin Elektrik Direklerine \'Özel Yuva\'

Leylek göçü başlayınca, Çalık YEDAŞ daha önce örneği olmayan ilginç bir uygulama başlattı.

16.04.2012 16:53

Leylek göçü başlayınca, Çalık YEDAŞ daha önce örneği olmayan ilginç bir uygulama başlattı. Leylekler için konforlu özel aparat yaptırıp, eski yuvalarını da direklere taşıdı.

Sıcak havaların başlamasıyla 'yazın habercisi' olarak göç ederek, kırsalda

'tüm tehlikelere' karşı elektrik direklerinde yuvalanan leyleklerin ve dünyaya getirdiği yavrularının 'elektrik akımına kapılıp telef olmaması için' Çalık YEDAŞ özel bir çalışma başlattı. Kırsaldaki elektrik direkleri 'leyleklerin yuva yapabilmesi için özel aparatlı' hale getirildi.

Samsun, Ordu, Amasya, Çorum ve Sinop'un elektrik dağıtım işini üstlenen Çalık Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., doğaya saygı ve buram buram sevgi kokan insancıl hizmetlerinden birini de, havaların ısınmasının

ardından göç eden leylekler için düzenledi. Özellikle kırsalda elektrik direklerine yuvalanan ve yavrularını dünyaya getiren leyleklerin, elektrik akımına kapılma riskine karşı, özel direkler oluşturdu. Direklere leyleklerin yuva yapabilmesi için özel aparat yaptıran Çalık YEDAŞ, yazın müjdecisi leyleklerin göçünün devamlılığını sağlamak için 'sonbaharda göç eden leyleklerin daha önceki yıllardan kalma yuvalarını da 'özel aparatlı' direklere taşıdı.

SİNOP ÖRNEK UYGULAMADA PİLOT BÖLGE OLDU

Leyleklere 'özel yuva' uygulamasını pilot bölge olarak, Sinop kırsalında başlatan Çalık YEDAŞ, çalışmanın leylek göçünün en çok yaşandığı bölgelerde devam ettirileceğini belirtti. Leylek göçünün geçtiğimiz yıldan başlanarak izlendiğini ve yoğun olduğu bölgelerde çalışmaların başlatıldığını söyleyen Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, "Sinop'ta bu uygulamayı arkadaşlarımız pilot bölge olarak başlattı.

Leyleklerin göçü, doğal yaşamın akışı açısından çok önemli. Ama hepimizin bildiği gibi elektrik akımına kapılmaları riski de var. Bu nedenle böyle bir uygulama başlatıldı. Doğaya ve canlıya saygı açısından bu oldukça insancıl bir çalışma. Diğer illerde de leylek göçünün yoğun olduğu yerlerde benzer çalışmaları sürdüreceğiz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Leylekler İçin Elektrik Direklerine 'Özel Yuva' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement