Manisa'da 3.tohum Şenliği Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Manisa'da 3.tohum Şenliği Hazırlıkları Tamamlandı

Manisa\'da 3.tohum Şenliği Hazırlıkları Tamamlandı

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, Manisa’da bu yıl 3.Tohum Şenliği için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

08.05.2014 10:45

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, Manisa'da bu yıl 3.Tohum Şenliği için hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. 11 Mayıs Pazar Günü Manisa Hacıhaliller Kasabası'nda düzenlenecek olan 3.Tohum Şenliği için Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen'e yaptığı ziyarette yaptığı açıklamada" Manisa Ziraat Mühendisler Odası Şubesi olarak, Manisa ve Salihli'de yapılan Tohum Şenliği'nin 3.'sü 11 Mayıs Pazar günü Manisa-Hacıhaliller Kasabası'nda yapılacak. Ziraat Mühendisleri Oda Şube Başkanı olarak Manisa ve ilçelerindeki tüm Ziraat Odası Başkanlıklarını ziyaret ederek davet etmekteyim.3.Tohum Şenliği'ne tüm çiftçilerimiz davetlidir" dedi.

TOHUM ŞENLİĞİNİN ÖNEMİ:

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, 3.Tohum Şenliği'nde çiftçilere GDO, Hibrit tohumların neler olduğunun çiftçilere anlatılacağını belirterek" Manisa-Hacıhaliller 3.Tohum Şenliği'ne İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ahmet Atalık, Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Müjgan Şenay, Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, tarafından çiftçilerimize GDO Nedir? Hibrit nedir? Yerel tohumlar neden yaşatılmalı konuları işlenerek çiftçilerimize anlatılacak." dedi. İbrahim Demran, Tohum Yasasıyla yerli tohumların satılmasının zorlaştığını belirterek" Yerli tohumların üretilmesi neredeyse imkansız hale geldi. Amacımız çiftçilerimizi yerli tohuma yönlendirmektir. Yeni nesillerimize tatlarımızı, lezzetlerimizi aktarmaktır. Vatandaşlarımızın pazarlarda, doğal ürünleri rahatlıkla bulabilmelerini sağlamaktır." dedi.

TARIM İLAÇLARINDA KALINTI NE KADAR ÖNEMLİYSE, TOHUMDA DA AYNI

Manisa Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı İbrahim Demran, "Tarım ilaçlarının sebze ve meyveler üzerindeki kalıntıları ne kadar önemliyse, tohumlarda da aynı öneme sahip olduğumuzu çiftçilerimizi bilgilendirmek ve bu konuda farkındalığı sağlamak istiyoruz. Bu nedenle, tohum şenliğine gelecek olan, çiftçilerimiz ellerinde yerli sebze tohumları varsa getirsinler, çiftçilerimiz ücretsiz olarak bir birlerine yerli tohum takası yapsınlar. Şenliğimizde çiftçilerimiz ücretsiz olarak tohum taka edebilecekler. Artık yerli tohumlara yönelerek, yeni nesiller ağız tadında ve lezzetli sebzeler yemeleri sağlanmış olacak." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da 3.tohum Şenliği Hazırlıkları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement