Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Hayırlı Olsun! - Son Dakika
Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Hayırlı Olsun!

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Hayırlı Olsun!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yıldırım Beyazıt Mahallesinde yapımı tamamlanan, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Çevre düzenleme çalışmasının tören ile hizmete açıldığını söyledi.

17.03.2014 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Yıldırım Beyazıt Mahallesinde yapımı tamamlanan, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Çevre düzenleme çalışmasının tören ile hizmete açıldığını söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi açılış törenine TBMM Başkan Vekili Sadi Yakut,Ak PARTİ Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Ak Parti Melikgazi İlçe Başkanı Timur Barlas, Melikgazi Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim Müdürleri ile muhtarlar ve çok sayıda semt halkı iştirak etti.

İlçe sınırları içerisinde 21 sosyal ve spor tesisi ile kültür merkezini hizmete açtıklarını, ilçeyi bir uçtan diğer bir uca bu tür sosyal tesisler ile donatacaklarını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç "Yıldırım Beyazıt Mahallesinde Kapalı Semt Pazaryeri ile büyük ölçekli Dadaloğlu Parkını inşa ettik. Şimdi ise bu parkın devamı niteliğinde Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezini hizmete açıyoruz. Kültür Merkezi 15.000 m2 olup 3 katlı olarak inşa edilmiştir. İnternet Salonu, Düğün salonu, hanımlara özel aletli spor salonu, Nikah ve Düğün salonu, Kafaterye, Tahsilat veznesi, zabıta birimi, sergi salonu ve 12 derslikli kurs sınıfı ile 2 atölye dersliği bulunmaktadır. Adı kadar güzel olan bu tesis hayırlı olsun " dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise Kayseri'nin çok büyüdüğünü ve geliştiğini, çalışmalarının örnek alındığını ve Kayseri Modeli kavramı ile hizmetin adresi olduklarını ifade ederek "Yıldırım Beyazıt Mahallesinde 20 yıl önce yapılan halk meclisinde bölge halkı tapularını istiyordu. Ancak 20 yılda gelinen nokta ortada, halkımız sosyal ve spor tesisi, kültür merkezi ve kapalı havuz istemektedirler. Kayseri de belediye çalışmalarında çıta çok yükselmiştir. Ülkemizdeki diğer belediyeler ile kıyaslanamayacak hizmet anlayışımız vardır. Bu tesisi kazandıran Melikgazi Belediyesini kutluyorum" dedi.

Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, konuşmasında Kayseri belediyelerinin geleceğe yatırım yaptığını belirterek şunları söyledi:

" Belediye yatırımları ile halkın sosyal, kültürel, sportif ve eğitimsel yaşamların da yükselmiştir. Mahalleliler spor salonu, fitness salonu, sosyal tesis ve büyük ölçekli parklar talep etmektedir. Bu gelişimin bir göstergesidir. Başkanlardan memnuniyetlerinde Başkan Büyükkılıç'ın büyük bir oranla halkın gönlünde olduğunu görüyoruz. Bundan dolayı Başkan Memduh Büyükkılıç'ı tebrik ediyorum" dedi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür merkezi gezilerek Nikah salonunda protokol, Kemal Ceylan ile Eda Yıldız çiftinin nikah törenine katıldılar. Böylelikle kültür merkezinin ilk nikah merasimi de gerçekleştirilmiş oldu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte tesisin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası tüm katılımcılara aşure ikramında bulunuldu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Hayırlı Olsun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement