"Ortak Akıl" Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika
Yerel

"Ortak Akıl" Kahvaltıda Buluştu

"Ortak Akıl" Kahvaltıda Buluştu

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, metro borcunun, Büyükşehir Belediyesi'nin belini kıracak kadar ağır olduğunu söyleyerek, "Bu konuda Sayın Başbakanımızın vaadi var."

08.04.2012 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, metro borcunun, Büyükşehir Belediyesi'nin belini kıracak kadar ağır olduğunu söyleyerek, "Bu konuda Sayın Başbakanımızın vaadi var. Başbakanımız bir şeyi vaat etmişse yapmıştır, bunu da yapacaktır" dedi.

Merkez Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Doğan'ın daveti üzerine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi, belediyenin üst düzey bürokratları, ASKİ Genel Müdürü Abdülkadir Küreksiz ve daire başkanları, Adana Muhtarlar Birliği Başkanı Soner Şimşir, Muhtarlar Birliği Seyhan İlçe Başkanı Adem Çetin, Çukurova, Seyhan, Yüreğir ve Çukurova'dan çok sayıda muhtar ile mahalle sakinleri 'kahvaltıda' buluştu.

Kahvaltıya katıldıkları için teşekkür eden Mahalle Muhtarı Ali Rıza Doğan, Büyükşehir Belediyesi ile Sarıçam Belediyesi'nin hizmetlerinden memnun olduklarını söyledi. Muhtar Doğan, 'Ortak Akıl, Ortak Başarı' anlayışıyla çalışan Aldırmaz'a ve ekibine teşekkür ettiğini bildirdi. Doğan, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci'ye de teşekkür ettiğini söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam'ın geleceğini Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planladıklarını ifade ederek, "İlçemizin geleceği konusunda Başkanımız Sayın Aldırmaz'la aynı görüşteyiz. Sarıçam'ın, gelecekte daha güzel bir kent olması için planlamaları doğru yapıyoruz. Hizmet için yüreğimizi, sevgimizi ortaya koyuyoruz. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı, üst düzey bürokratlarıyla sabahın 8'in de ilçemize gelebiliyorsa, sevgisini, yüreğini ortaya koyuyor demektir. Bizim kavgamız, daha güzel mekanlarda yaşama kavgasıdır. Birlikteliğimizin devamını diliyor, Başkanım Sayın Aldırmaz ile ekibine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz Perşembe günü Ankara'ya gittiğini ve güzel müjdelerle, güzel projelerle döndüğünü vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Bunları sizlerle daha sonra paylaşacağız" dedi.

Sarıçam'ın, Adana'nın parlayan yıldızı olduğunun altını çizen Aldırmaz, "Büyükşehir Belediyesi olarak, imkanlarımız ölçüsünde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sarıçam'ı 1 milyon nüfusa göre planlıyoruz. 25 binlik planlar bitti. 5 binlik plandan sonra, buradaki yapılanma ve diğer hizmetler dengeli olarak yapıldığı zaman, herkes Sarıçam'da oturmak için yarışacak" şeklinde konuştu.

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaettin Yağcı da, "Adana'nın herhangi bir derdi, hepimizin derdidir" diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere hepimiz kamu görevi ifa ediyoruz. Metro'nun borcu, belediyenin belini kıracak kadar ağırdır. Başbakanımızın vaadi olduğunu da biliyoruz. Başbakanımız bir şeyi vaat etmişse yapmıştır, bunu da yapacaktır. Bunu takip etmek bize düşüyor. Geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanı ile görüştüm. Bir ay önce yine görüşmüştüm. Metro için iki çözüm olabilir. Birincisi, mevcut borcun üstlenilmesi. İkincisi; yapılması gereken 2. etap güzergah. Hükümetimiz, belediyeyi külfete sokmadan yeni güzergahı mı yapsa, yoksa eski borçları mı silse? Bunu düşünmek lazım. Hangisi yapılırsa, yapılsın merkezi hükümetin bu konuya el atarak üstesinden gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bizim anlayışımızda, hizmet yapılırken partisine bakılmaz. Bugün Belediye Başkanımız bağımsız. Ama başka bir partiden de olsaydı, yine yanında olacağımızın bilinmesini isterim. Zaten kendisi eski dostumuzdur. Hemşehrim Sayın Kaymakam da belediyede göreve geldi. Kendisi de sevgili dostumdur. Ben milletvekilliği görevini yürütürken, Adana'nın bütün muhtarları bize 'Kadir Küreksiz'i bir makama getirelim' diye müracat etmişlerdi. Kısmet bugüneymış. Şimdi kendisi ASKİ'nin başında".

Yağcı'nın konuşmasından sonra söz alan Başkan Vekili Aldırmaz, "Düşünceleri için İl Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İster metronun borcu devralınsın, isterse ikinci etabı yapılsın. Hangisi olursa biz razıyız. Şu an metromuz günde 30-40 bin yolcu taşıyor. Tam kapasite ile çalışırsa 600 bin yolcu taşıyacağız" dedi.

Aldırmaz, sabahın erken saatlerinde çorba hazırlayarak kendilerine ikram eden Yıldırım Beyazıt Mahallesi sakini ev hanımlarına da teşekkür etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Ortak Akıl' Kahvaltıda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement