Özgenç Kazı Ekibini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Özgenç Kazı Ekibini Ziyaret Etti

Özgenç Kazı Ekibini Ziyaret Etti

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Güney köyündeki kazıları yerinde inceledi.

17.07.2013 12:55

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Güney köyündeki kazıları yerinde inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı adına 5 yıldır Gazipaşa'nın Güney Köyü Nohut Yeri mevkinde bulunan Antiocheia Ad Cragum antik kentinde kazı ve yenileme çalışmaları yapan Türk ve Amerikalılardan oluşan ekibi ziyaret eden Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, Kazı Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Birol Can'dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. ABD'den Nebraska Üniversitesi, Clark Üniversitesi ve Türkiye'den Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin katılımıyla yürütülen çalışmalara ellerinden geldiğince her türlü desteği vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Özgenç, kazı ekibine barınma yeri olarak Gazipaşa Belediyespor Tesisleri'nin tahsis edildiğini belirtti.

Tesislerin kendilerine tahsis edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Doç.Dr. Can, Kültür Bakanlığı'nın kazı çalışmalarında en çok üzerinde durduğu konunun kazı evi olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Bundan önceki yıllarda Gazipaşa Öğretmenevi'nde konaklıyorduk. Bu hem büyük bir maliyetti bizim için, hem de kazı alanı dışında çalışmalarımızı hakkıyla gerçekleştirebileceğimiz mekan olanaklarından yoksunduk. O yüzden biz geçen yıl bazı girişimlerde bulunduk. Kazı evi için acaba Güney Köyü'nde şu anda kazının olduğu yerde bir prefabrik kazı evi inşa edebilir miyiz diye kaynak aramaya çalıştık. Belli bir maliyet çıkardılar kendi proje çizimlerimizi yaptık. Büyük rakamlar da değildi ama uygun finans kaynağı bulamadık. Bu anlamda bir kurtarıcı gibi Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç katkı sağladı. Gazipaşa Spor Tesisleri yaz döneminde kullanılmadığı için ekibimize tahsis edebileceğini söyledi. Kendimiz bir kazı evi yapmak istesek bundan daha iyisini yapamazdık. İdeal kazı evi oldu. Bu nedenle Başkan Cemburak Özgenç'e müteşekkiriz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Özgenç Kazı Ekibini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement