Sağlık Hizmetlerinde 'Ortak' İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Sağlık Hizmetlerinde 'Ortak' İşbirliği

Sağlık Hizmetlerinde \'Ortak\' İşbirliği

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Evliya Çelebi Hastanesi ve bağlı birimlerinin, Dumlupınar Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından birlikte kullanımı için yeniden protokol imzalandı.

05.08.2014 14:19

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Evliya Çelebi Hastanesi ve bağlı birimlerinin, Dumlupınar Üniversitesi ve Sağlık Bakanlığı tarafından birlikte kullanımı için yeniden protokol imzalandı.

Protokol kapsamında DPÜ Tıp Fakültesi'nin eğitim, araştırma ve uygulama hizmetlerini sürdürebilmesi; ayrıca bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir şekilde verilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, "Sağlık Bakanlığı Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Evliya Çelebi Hastanesi halen 700 hasta yatağı, 28 Farklı branşta poliklinik hizmeti, ilaveten laboratuar, görüntüleme hizmetleri, 82 Yoğun bakım yatağı, ameliyathane ve diğer birimlerinde yıllık 1 milyon hastaya poliklinik hizmeti verilmektedir. Protokol ile Eğitim Araştırma Hastanesi özelliği devam eden Evliya Çelebi hastanesi 3. Basamak sağlık hizmetlerini sunmaktadır.astanemizde halen Sağlık Bakanlığı kadrosunda 120 uzman hekim, 16 pratisyen hekim çalışmaktadır. Ayrıca bu ortak kullanım ve iş birliği kapsamında DPÜ kadrosundan 73 uzman (yardımcı doçent, doçent,profesör) ve 25 asistan hekim hizmet vermektedir" ifade edildi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, "Evliya Çelebi Hastanemizin bina, tıbbi cihaz, ekipman ve diğer kadroları ile DPÜ üniversitesinin özellikle akademik imkanları birleştirilerek bölgemiz insanlarına daha etkin, kaliteli, verimli ve ulaşılabilir sağlık hizmetleri Kütahya 'da verilmiş olacaktır. Böylece daha detaylı tetkik, özellikli girişim için diğer illerdeki üniversite hastanelerine gitme gerekliliği ortadan kalkacaktır. Hastane yönetimi ve Üniversite yönetiminin ortak işbirliği çalışmaları ile de gelecekte ilimizdeki sağlık hizmetleri daha da geliştirilecek ve halen ulaşılabilirlikte sıkıntı çekilen Onkoloji, Hematoloji, Endokrinoloji, Neonatoloji gibi branşlarda da daha etkin hizmet verilebilecektir" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sağlık Hizmetlerinde 'Ortak' İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement