Şehit Askerler Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Şehit Askerler Memleketlerine Uğurlandı

Şehit Askerler Memleketlerine Uğurlandı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde önceki gün çıkan çatışmada şehit olan 1'i teğmen 5 asker, dün düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.

02.02.2016 15:49

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, önceki gün sabah gerçekleştirdikleri Bayrak 12 operasyonunda girdikleri çatışmada şehit olan 1'i teğmen 5 asker için Diyarbakır Askeri Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Törene 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehitlerin yakınları, mesai arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören, şehit askerlerin cenazelerinin ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başladı. 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, öz geçmişi okundu. Törende bir konuşma yapan Yüzbaşı Mehmet Halef Çelikkollu, "Hukuku, temel insan hak ve özgürlüklerini eşitlik ile demokrasiyi dilinden düşürmeyen, ancak devletin sunduğu tüm bu imkanlardan insanlığa, hukuka, demokrasiye ve özgürlüğe tamamen aykırı ve ters, en alçak cinayetleri işleyen ve bu cinayetlere alkış tutanlar, şunu asla unutmasın Türkiye Cumhuriyeti devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardından şehitlerin cenazeleri, mesai arkadaşları tarafından katafalktan alınarak omuzlarda ambulansa taşındı. Törene katılan askerlerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Törenin ardından Jandarma Teğmen Recep Erdoğan'ın naaşı memleketi Gümüşhane, Jandarma Astsubay Üstçavuş Nusrat Atmaca'nın naaşı memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesine, Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Şerbetçi'nin naaşı memleketi Hatay'a, Jandarma Uzman Çavuş Bekir Şimşek'in naaşı memleketi Yozgat'ın Aydıncık ilçesine, Piyade Uzman Onbaşı Sercan Bulak'ın naaşı ise Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesine gönderildi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Şehit Askerler Memleketlerine Uğurlandı - Son Dakika


Advertisement