Sinop Kapalı Pazar Yeri Törenle Açıldı - Son Dakika
Yerel

Sinop Kapalı Pazar Yeri Törenle Açıldı

Sinop Kapalı Pazar Yeri Törenle Açıldı

Sinop kent merkezinde yaklaşık 9 ay önce kapatılarak, belediye tarafından yeni ve modern bir kompleks halinde sil baştan yapılan "Sinop Kapalı Pazaryeri" düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

04.01.2012 18:04

Sinop kent merkezinde yaklaşık 9 ay önce kapatılarak, belediye tarafından yeni ve modern bir kompleks halinde sil baştan yapılan "Sinop Kapalı Pazaryeri" düzenlenen görkemli bir törenle açıldı.

Toplam 7 bin metrekarelik alanda çelik konstrüksiyon olarak inşa edilen kapalı pazar yeri, içersinde yapılan 19 adet dükkan, bir adet mescit, muhtarlar evi ve zabıta karakolunu barındırıyor. Açılışla birlikte, tamamen bitirildiğinde 3 ana bölümden oluşacak olan pazar yerinin ilk bölümü hizmete girmiş oldu.

Törende konuşan ve seçim beyannamesinde bahsettiği tüm projeleri teker teker yerine getirdiklerini belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un kısa sürede modern bir kent girişine kavuşacağını kaydeden Baki Ergül, açılışı yapılan pazar yeri hakkında da bilgi verdi. Baki Ergül, "Hep şu içimde benim uhdedir. Şöyle 200 kişi bir araya gelip, toplantı yapacak bir mekanımız yok. Bin, 2 bin kişinin bir araya gelip düğün yapabileceği bir alanımız yok. İstedim ki modern bir pazar yerimiz olsun. Yeri geldiğinde toplantılar burada yapılsın. Parası düğün salonu tutmaya yetmeyen vatandaşlarımız düğünlerini burada yapsın istedik. Burası 2 bin metrekarelik kapalı bir alan. İstedim ki muhtarlarımıza bir yer olsun istedim. Onlara da muhtarlar evi yaptık. Pazara gelen insanlarımızdan dini vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için mescit yaptık. Yine sizlere çok iyi hizmet vermek için bir mezbaha hizmeti verecek bir ünite yaptık. Bu arada pazar yerimize ait iki ünitemiz daha olacak onların temeli de tamamen bitti. Burası eskiden olduğu gibi nostaljik olarak perşembe pazartesi hizmet verecek. Aşiyan pazaryeri de çarşamba ve pazar günleri devam edecek. Yani Sinop'ta pazartesi, perşembe, cumartesi ve pazar günü pazar kurulmuş olacak" dedi.

Törende konuşan Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz ise yaptığı konuşmada, "Sinop'a geldikten sonra gördüğüm nadir kalabalıklardan ikincisiyle karşılaşıyorum. İlki ebediyete uğurladığımız şehidimizin cenazesinde yaşanmıştı. Bunu şuna yorumluyorum. Bu tesis, çok isabetli bir hizmet olmuş. Sinoplu bu hizmeti dört gözle bekliyormuş. Bu anlamda sayın belediye başkanımıza, yardımcılarına, müteahhidine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sinop gibi tarihi çok eskilere dayanan, eğitimli, kültürlü, eğitimli, kuzeyin yıldızı olmaya aday Sinop'a ve Sinoplulara hizmet etmenin bir ayrıcalık olduğunu düşünüyorum ve bunun haklı gururunu yaşıyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar ardından Muhtarlar Derneği tarafından hediye edilen koç, İl Müftüsü Yalçın Topçu'nun yaptığı dua ile birlikte kesildi. Daha sonra protokol üyeleri hep birlikte kapalı pazar yerinin açılış kurdelesini kesti. Protokol ve vatandaşlar hep birlikte açılışı yapılan pazar yerini gezdi. Bu arada vatandaşların büyük ilgi gösterdiği açılış sırasında renkli anlar yaşanırken, belediye tarafından dağıtılan alışveriş filelerini almak isteyen vatandaşlar izdihama neden oldu.

Törene Garnizon Komutanı Albay Erkan Arıkan, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP Sinop İl Başkanı Mustafa Acun, eski Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, oda ve derneklerin temsilcileri, bazı kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. - SİNOP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Sinop Kapalı Pazar Yeri Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement