Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Çamlıca Mahallesi Seçim İletişim Merkezi'ni Açtı - Son Dakika
Yerel

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Çamlıca Mahallesi Seçim İletişim Merkezi'ni Açtı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Çamlıca Mahallesi Seçim İletişim Merkezi\'ni Açtı

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çamlıca Mahallesi’ndeki seçim iletişim merkezini açtı. Açılışta konuşan Başkan Ataç, “Biz insanı severiz, insana hizmet ederiz. Belediyecilik ibadet gibidir. Eğer sizin yüzünüz gülerse bizim de yüzümüz güler” dedi.

17.02.2024 18:45  Güncelleme: 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Çamlıca Mahallesi'ndeki seçim iletişim merkezini açtı. Açılışta konuşan Başkan Ataç, "Biz insanı severiz, insana hizmet ederiz. Belediyecilik ibadet gibidir. Eğer sizin yüzünüz gülerse bizim de yüzümüz güler" dedi.

Başkan Ataç, Çamlıca Mahallesi seçim iletişim merkezinin açılışını Eskişehirlilerin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleştirdi. Açılış törenine Başkan Ataç'ın yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye (EBB) Başkan Adayı Ayşe Ünlüce, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Elif Zümrüt Çerçi Kangal, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta Çamlıcalılara seslenen Başkan Ataç, şunları kaydetti:

"Buradaki ofisimiz inşallah Çamlıca adına hayırlar getirsin. 20 yıldır beraberiz. Bu sokaklarda iyi günlerimiz, zor günlerimiz geçti. İşte kanalizasyon yapılırken, asfaltlar yapılırken, diğer noktalar yapılırken, Çamlıca'da çok büyük emek var arkadaşlar. 20 yılda, 20 bin nüfuslu Çamlıca bugün 65 bin nüfusa yaklaştı. Eskişehir'in en güzeli semtlerinden biri oldu. Sevgili dostlar buradan bir şikayetiniz var mı? Bizlerden bir şikayetiniz var mı? Niye bu adamlar gelir buralarda gezerler? Gerçekten yakında kaybolduğunu duyabilirsiniz. Önümüzde 5 yılında üç belediye başkanı olarak tekrar Eskişehir'in geleceği adına talibiz. Bakın bizim standart bir üçlümüz vardı ama bu sene Yılmaz Hoca 'Ben artık yokum' dedi. Yerini sevgili Ayşe Ünlücü'ye bıraktı. Cumhuriyetin 100. yılında Eskişehir'de bugüne kadar olmayan bir kadın aday çıktı. Ayşe Hanım'ı seçiyor muyuz arkadaşlar. Çamlıca 'Evet' dediyse bu iş bitmiştir arkadaşlar. Ben bir müjde vereyim. Kapalı pazarın yerinin üstünde yeni bir kat çıktı. O bölüm üzerinde içinde market, düğün salonu, çocuklarımız için özellikle ortaokuldaki çocuklarımız için etüt merkezi, nikah salonu, Belde Evi'ni de oraya alacağız, Belde Evi'nin yerine de kreş yapacağız. Bizim dostluklarımız samimi biliyorsunuz. Biz insanı severiz, insana hizmet ederiz. Belediyecilik ibadet gibidir arkadaşlar. Eğer sizin yüzünüz gülerse bizim de yüzümüz güler. Onun için ne olur aramıza yabancı sokmayın. Yolumuz açık olsun arkadaşlar."

Bakan Kurt da şöyle konuştu:

"Eskişehir'de belediyeler sosyal demokratların işi. Eskişehir'de bugüne kadar yapmış olduğumuz belediyecilik hizmetleri sizin yüzünüzü kara çıkarmadı. Sizi asla 'Keşke bunlara oy vermeseydim' dedirtmedi. Bundan sonra da dedirtmeyelim. Merkezde üç belediye ve dış ilçelerdeki tüm belediyeleri istiyoruz. Çünkü belediye meclisinde çoğunluğu sağlamamız için dış ilçelerdeki belediyelere ve başkanlara ihtiyacımız var. Bu konuda bize destek olunuz, yardımcı olunuz. Sosyal demokrat ve halkçı belediyeciliğin ekonomisi sıkışmış, darboğaza girmiş esnafımıza, halkımıza, yoksulumuza, emeklimize yararlı olacak işleri yapan belediyelerin devam etmesi gerekir. Bugün 210 gram ekmek 8 lira. ve insanlarımız ekonomik sıkıntı nedeniyle ekmek almakta sıkıntı çekiyor. Onun için Büyükşehir Belediyemiz halk ekmek fabrikasını kurdu. 300 bin ekmek üretecek ve 5 lira 50 kuruştan satacak. Yani 2 tane ekmek aldığınız zaman 3'üncü ekmeği de alacaksınız. Sosyal belediyecilik budur. Sosyal belediyecilik devletin yapmadıklarının tamamlanmasıdır. Merkezi hükümet maaş veremiyor. Sosyal belediyeler halk merkezleri açıyor. Sosyal belediyeler aşevleri açıyor. Sosyal belediyeler kreşler açıyor. İşte Ahmet Ağabey söyledi. Bir tane de Çamlıca'ya kreş açılacak. 22 yılda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin hükümeti Eskişehir'de dört tane kreş açmış. Biz on yılda 20 tane açtık. Bunun arasındaki farkı Eskişehirliler görüyor. Eskişehirli bunu biliyor ve o nedenle bizi destekliyor. Siz de Çamlıca'dan yüksek bir destek oranıyla bize destek olun. Diyorlar ki işte Çamlıca 20 yılda çok büyük gelişme kaydetti. Çamlıca'nın bu gelişmesinde Tayyip Erdoğan'ın nesi var? Merkezi hükümetin nesi var? Tamamen belediyelerin işidir. Bu belediyelerin devam etmesini gerektirir. O konuda da size güveniyoruz. Sizin gayretinize güveniyoruz. Desteğinize güveniyoruz. ve sizi seviyoruz. Hepinize saygılar sunuyoruz."

EBB Adayı Ayşe Ünlüce, şunları söyledi:

"Kazım Başkanımız sosyal belediyecilikten bahsetti ve Büyükşehir Belediyemizin Halk Ekmek Fabrikası'na değindi. Biliyorsunuz Halk Ekmek Fabrikamız yenilendi ve şu anda büfelerimizin önünde kuyruklar giderek artıyor. Keşke bu yoksulluk olmasaydı biz bu kadar büyük kapasiteli bir fırın yapmak zorunda kalmasaydık. Ama ne yazık ki bu hükümetin bize yaptığı en büyük kötülüklerden birisi zenginlerle fakirler arasındaki uçurumun giderek artması. Bir tarafta zenginlik yükselirken diğer tarafta derin bir yoksulluk yükseliyor. Maalesef bu zenginlik ve yoksulluk arasındaki uçurumdan en çok emekliler ve asgari ücretle geçinenler nasibini alıyor. Bugün emekli ücreti dediğiniz ücret yoksulluk sınırının altında. Hatta arkadaşlar açlık sınırının altında. Bu ne demek? Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşıyor demek. Bunu kabul edecek miyiz? Buna hayır diyeceğiz. Nerede diyeceğiz hayırı? 31 Mart'ta sandıkta diyeceğiz. Hep beraber diyeceğiz. ve ne yapacağız? Sadece belediye başkanlarımızı seçmekle kalmayacağız. Hükümete de 'Dur yanlış politika yapıyorsun. Bizi bu kadar yoksullaştıramazsın. Bizi görmezden gelemezsin' diyeceğiz değil mi? Hep beraber bunu söyleyeceğiz.

Size iki tane de müjde vermek istiyorum. Biraz önce sosyal belediyecilik ve halk ekmek demişken önümüzdeki dönemdeki projelerimizden birisi de halk et ve halk bakliyatı sizlere çok uygun fiyatlarla sunulacak. Halk et de, halk bakliyatla aynı zamanda üretimi de destekleyeceğiz. Nasıl destekleyeceğiz? Bir kere hayvancılığı üretimin artmasını sağlayarak sözleşmeli şekilde devam edeceğiz. Bakliyatta da üretilen ama giderek kaybolan üç ilçemizde bakliyat üretimini destekleyeceğiz. ve burada üreticilerimize alım garantisi vereceğiz. Diyeceğiz ki siz bunu hayvanları yetiştirin, siz bu bakliyatları yetiştirin, biz size alım garantisi veriyoruz diyeceğiz. ve çiftçimizden aldığımız bu ürünleri sizlere en uygun şekilde fiyatlandırarak en sığ, en temiz şekilde sizlere ulaştırmış olacağız. Eğer bu güzel projeler, sosyal yöneticilik devam etsin diyorsak, Tepebaşı'nda Ahmet Ataç'a, Odunpazarı'nda Kazım Kurt'a, Han'da Erdal Şanlı'ya, Mahmudiye'de İshak Gündoğan'a,  Alpu'da Gürbüz Güller'e evet diyeceğiz. Büyükşehir'de söylememe gerek yok herhalde. Ahmet Başkanımız ne dedi? Cumhuriyet'in 100'üncü yılında bir kadın başkan çok yakışıyor dedi. Bence de çok yakışıyor. Teveccühlerinizi bekliyorum. Hepinize sevgiler, saygılarımı sunuyorum. ve sizlerle birlikte yürüdüğümüz bu uğurlu yolda, bu güzel yolda önce Çamlıca için sonra da Eskişehir için kazanacağız diyorum."

CHP İl Başkanı Talat Yalaz ise şunları dile getirdi:

"Saygıdeğer Çamlıcalılar, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı son takiplerimize göre sanırım hangi partinin mensubu olduğunu karıştırıyor. Bazen parti değiştirmekten kaynaklı olsa gerek iktidar mensubu bir milletvekili ve aday mı yoksa muhalefet mensubu bir milletvekili veya aday mı? Bunu karıştırdığını görüyoruz. İktidarın yapması gereken hizmetleri Büyükşehir Belediye Başkanlarımız ve diğer ilçe belediye başkanlarımız yapmalıymış gibi bir algı yaratıyor. Değerli Eskişehirliler doğalgazı getirmek belediye başkanlarımızın görevi değildir. Bunu iktidar gerçekleştirmelidir. Gittiği her yerde doğalgaz ve trafik sorunundan bahsediyor. Dilimizde tüy bitti. Çevre yolunun yapılarak trafiği rahatlatması gerektiğini en çok söyleyenler bizleriz. Yine demiryolu bağlantıları vesaire gibi merkezi iktidarın, hükümetin yapması gerekenleri yapmamasının sorumluluğunda üzerinde taşımadığını görüyoruz. Biz bunları kabul edemeyiz. Belediye başkanlarımız yapması gereken bütün hizmetleri layıkıyla yapıyorlar. Bir de diline pelesenk etmiş kenar mahallelere ve kenar mahallelilere hizmet götürecekmiş. Kendisi kenar mahallelere bugüne kadar hiç gittiğini gördünüz mü siz? Hayır. Herhangi bir pazar esnafından hayatı boyunca alışveriş yapmamış. Herhangi bir mahalle bakkalından hiçbir şey almamış. Hayatında bir kere olsun dolmuşa binmemiş. Çocuğuna, bebeğine süt alamayan annenin mağduriyetini, dramını onun o yoksulluktan kaynaklı üzüntüsünü bilemez. Biz o yoksulluk giderilsin, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye mücadele ederken o özel yatıyla, özel uçağıyla ülke ve şehirleri geziyordu. Ama itiraf edelim, bu aralar kenar mahallelere gidiyor. Ama siz değerli hemşehrilerimizle görüşmeye gitmiyor. Oralarda çukur arıyor. Köşe bucak çukur arıyor. Hasbelkader bir tane bulmuş. Boncuk bulmuş gibi sevinmiş, başına geçmiş, fotoğraf çektirmiş, onu da sosyal medyada paylaşmış. Sayın Nebi Hatipoğlu, çukur görmek istiyorsan Sivrihisar'a git. Beylikova'ya git. Ama hemen git. Çabucak git. Çünkü 1 Nisan'da orayı da almış olacağız. 1 Nisan'dan sonra orada da çukur bulamayacaksın. Değerli Eskişehirliler, biz düne güveniyoruz. Çünkü siz değerli Eskişehirlilere güveniyoruz. Eskişehirli ne yapacağını bilir. ve yarınlara inanıyoruz. Çünkü başkanlarımıza güveniyoruz. Ayşe Ünlüce'ye güveniyoruz. Ahmet Ataç'a güveniyoruz. Kazım Kurt'a güveniyoruz. İlçe belediye başkan adaylarımıza güveniyoruz. ve hep birlikte kazanacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, Çamlıca Mahallesi Seçim İletişim Merkezi'ni Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement