Trakya'da Bir İlk: Çorlu Halk Eğitim Merkezi Yoga Kursu Açtı - Son Dakika
Yerel

Trakya'da Bir İlk: Çorlu Halk Eğitim Merkezi Yoga Kursu Açtı

Trakya\'da Bir İlk: Çorlu Halk Eğitim Merkezi Yoga Kursu Açtı

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Halk Eğitim Merkezi Yoga Kursu açarak, Trakya’da ilk kez bir uygulamaya imza attı.

17.01.2015 11:44

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Halk Eğitim Merkezi Yoga Kursu açarak, Trakya'da ilk kez bir uygulamaya imza attı.

Çorlu halkını yoga ile tanıştıran Halk Eğitim Merkezi ve yoga antrenörü Yasemin Özgür, ilk kez böyle bir çalışma yapıldığını belirterek, "2 aydır derslerimizi her hafta Cuma günleri belli saatler aralığında uygulamalı olarak yapıyoruz. Katılım yoğunluğu nedeni ile derslere yetişmekte neredeyse zorlanıyoruz. Çorlu'luların yogaya ilgisi çok büyük oldu. Daha önce yapıp bırakan ve ilk kez başlayan kursiyerlerimiz de burada olmaktan mutluluk duyuyorlar. Her sektörden hanımlar ve beyler katılım sağlayıp bu uygulamadan keyif aldıklarını dile getiriyorlar. 17 yaşından 60 yaşına kadar katılımcılarımız mevcut bulunmakta" dedi.

Sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için yogayı tavsiye eden Özgür, "Kursumuz herkese açık olmakla birlikte buraya gelen insanların ruh ve beden yorgunluklarını yoga ile atıyoruz. Derslerimiz yıl sonuna kadar sürecek. Derse katılan insanlar eve gittiklerinde yoganın etkisini fark edip keşke daha önce başlasaydık dedikleri oluyor. Yoga diğer sporlardan çok farklı olup en ince kas sistemini ve vücudun tüm bölgelerini çalıştıran bir spor. Ruh ve bedenin bütünlüğünü sağlayıp zihni rahatlatıyor. Derslerimiz de nefes teknikleri, meditasyon, vücut çalıştırma teknikler, yoga terapi, bio enerji ve streching zayıflama tekniği mevcut. Katılmak isteyen tüm Çorlu halkını kursumuza bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.

"YOGA BEL FITIĞINA VE MİGRENE İYİ GELİYOR"

Kursiyerlerden Asiye Yılmaz (48) 4 yıldır Yasemin Özgür ile yoga dersi yaptığını belirterek, "Yasemin hocamla daha önce aralıklar ile şimdi ise sıklıkla bir araya gelip yoga yapıyoruz. Daha önce olan sağlık sorunlarımdan 2 tanesinden kurtuldum. Yoga migren ve bel fıtığına çok iyi geliyor. Daha önce yoga yaptığım zamanlarda hastalıklarım azalmış duruma gelmişti. Yoğun çalışma temposunda olduğum için yogayı bıraktığım zaman ağrılarım tekrar nüksetmişti. Şimdi yeniden başladım ve bu ağrılardan tamamen kurtuldum. Giyim Öğretmeni olarak çalıştığım için zihnimi çok yoruyordum ve iş sonra eve geldiğimde yorgun bir şekilde ev işlerine yetişmeye çalışıyordum. Yasemin hocam ile yapmış olduğum dersler sayesinde ruh ve beden yorgunluğumu atıp evime artık dinç bir şekilde gidip ev işlerimi de rahatlıkla yapabiliyorum. Tamamen hayata bakış açımı ve yaşamı değiştiren Yasemin hocama ve Çorlu belediyesi Halk Eğitim Merkezi müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Trakya'da Bir İlk: Çorlu Halk Eğitim Merkezi Yoga Kursu Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement