Türk Dinleyicisi Köyümdeki İnsanların Masumiyetini Taşıyor" - Son Dakika
Yerel

Türk Dinleyicisi Köyümdeki İnsanların Masumiyetini Taşıyor"

Türk Dinleyicisi Köyümdeki İnsanların Masumiyetini Taşıyor"

Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou: "Türk dinleyicilerin bakışlarında kendi dağlık köyümdeki insanların masumiyetini görüyorum.

15.11.2014 11:27

DENİZ AÇIK - Yunanistan'ın dağlık bir köyünde doğan ve ilk kez okulda tanıştığı piyanoyla bugüne kadar 18 uzun metrajlı filmin, 13 tiyatro oyununun ve 10 televizyon dizisinin müziklerini yapan Yunan besteci ve piyanist Eleni Karaindrou, Türk dinleyicilerin bakışlarında kendi köyündeki insanların masumiyetini gördüğünü söyledi.

Dünyaca ünlü Theodoros Angelopoulos'un yönettiği filmlerin müzikleriyle tanınan ve Eskişehir Ticaret Odası AB Bilgi Merkezi ile AB Delegasyonu iş birliğiyle konser için Eskişehir'e gelen Karaindrou, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın dağlık bir köyünde doğduğunu ve 10 yaşındayken Atina'ya taşındıklarını bildirdi.

Piyanoyu hayatında ilk kez okulda gördüğünü ifade eden Karaindrou, "Matematik profesörü olan babam, piyanoyla doğaçlama yaparken beni teşvik ediyordu. Israrım üzerine babam beni bir müzik profesörüne götürdü. Kabiliyetimin keşfedilmesiyle konservatuvara yazıldım" dedi.

Karaindrou, o günden sonra hayatının adeta değiştiğini ve önemli bir sanatçı haline geldiğini vurguladı.

-"Türk dinleyiciler önünde piyano çalmak heyecanlandırıyor"

ABD'den ve Avrupa'dan birçok yabancı müzisyenle çalışma fırsatı bulduğunu anlatan başarılı sanatçı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Theodoros Angelopoulos'un yönettiği filmler olmak üzere uzun metrajlı filmler, tiyatro oyunları ve televizyon dizisinin müziklerini yaptım. Sinema, tiyatro oyunu ve dizi müziği yapmanın yanında konserler de veriyorum. Türkiye'de bulunmaktan dolayı kendimi çok şanslı hissediyorum. Kültürlerarası bir diyalog programında bulunmaktan çok mutluyum. Eskişehir'de çok güzel bir orkestra var. Yaptığım müzik aracılığıyla dinleyicilerle irtibat kuruyorum. Türk dinleyiciler önünde piyano çalmak çok heyecan verici. Türk dinleyicilerin bakışlarında kendi dağlık köyümdeki insanların masumiyetini görüyorum. Türkiye'de kendimi evimde hissediyorum. Burası bana çok tanıdık geliyor."

Karaindrou, Türk kültürünü bildiğini ve bu kültüre aşina olduğuna değindi.

Türkiye'nin geleneksel müziğinin önemli olduğunu kaydeden Karaindrou, "Geleneksel Türk müziğini çok seviyorum. Türk sineması da çok güzel. Türkiye'de içinde adeta şiir taşıyan insanlar var" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dinleyicisi Köyümdeki İnsanların Masumiyetini Taşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement