"Türkiye'de Zaman" Sergisi 1600 Yıllık Köprüde Sergileniyor - Son Dakika
Yerel

"Türkiye'de Zaman" Sergisi 1600 Yıllık Köprüde Sergileniyor

"Türkiye\'de Zaman" Sergisi 1600 Yıllık Köprüde Sergileniyor

Zaman Gazetesi'nin 25.kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Anadolu turuna çıkan "Türkiye'de Zaman / Time in Turkey" fotoğraf sergisinin bu ayki durağı Adana.

16.03.2012 18:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zaman Gazetesi'nin 25. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Anadolu turuna çıkan " Türkiye'de Zaman/ Time in Turkey" fotoğraf sergisinin bu ayki durağı Adana. Dünyaca ünlü 25 fotoğrafçının fotoğraflarından oluşan sergi üç farklı mekanda Adanalı sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışı Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, İl Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ile kalabalık bir davetlinin katılımıyla tarihi Taşköprü üzerinde yapıldı.

Zaman Gazetesi Fotoğraf Editörü Selahattin Sevi, Yurt Haberleri Müdürü Selim Budak ve Adana Bölge Temsilcisi Bilal Öğütçü'nün eşliğinde sergiyi gezen davetliler, fotoğrafların Adana'da sergilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Zaman Gazetesi'nin Türkiye'de objektif gazeteciliği en iyi yapan basın yayın organlarının başında geldiğini belirten Vali Hüseyin Avni Coş, "Türkiye'de Zaman fotoğraf sergisi ülkemiz adına yapılmış güzel bir kültürel etkinlik. Başarılarının devamını diliyorum" dedi. Adanalı sanatseverlerin en çok ilgisini Michel Vanden Eeckhoudt'un Toros dağlarındaki yörük fotoğrafları çekti.

Her fotoğrafçının birer fotoğrafının yer aldığı ana sergi Sabancı Merkez Camisi yanındaki Merkez Park'ta yer alınken, kapalı mekan fotoğrafları Seyhan Kültür Merkezi'nde sergileniyor.

Beş fotoğrafçının fotoğraflarının bulunduğu ikinci dış mekan sergisi ise tarihi Taşköprü üzerinde. Rena Effendi, Davide Monteleone, Guillaume Herbaut, Michel Vanden Eeckhoudt ve Steve McCurry'nin Türkiye'de Zaman projesi için çektiği fotoğraflar, halen dünyanın şehir içi trafiğinde kullanılan en eski köprüsü özelliğine sahip Taşköprü üzerinde sergileniyor.

Roma dönemi eserlerinden olan ve milattan sonra 384 yılında Seyhan Nehri üzerine Mimar Auxentus

tarafından yaptırılan Taşköprü'deki sergi Adanalılar tarafından ilgiyle geziliyor. Sergiler Mart ayı sonuna kadar açık kalacak. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Türkiye'de Zaman' Sergisi 1600 Yıllık Köprüde Sergileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement