UAÜ'de YGS Provası ve Üniversite Yolu - Son Dakika
Yerel

UAÜ'de YGS Provası ve Üniversite Yolu

UAÜ\'de YGS Provası ve Üniversite Yolu

Uluslararası Antalya Üniversitesi, GÜVENDER'in düzenlediği ve 527 öğrencinin katıldığı YGS sınavına ev sahipliği yaptı.

03.03.2014 15:09  Güncelleme: 15:06

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ), GÜVENDER'in düzenlediği ve 527 öğrencinin katıldığı YGS sınavına ev sahipliği yaptı.

Antalya'nın 18 farklı dershanesinden Antalya'nın en iyileri, gerçek sınav formatındaki YGS'de seviyelerini ölçtü. Üç hafta öncesinden sınav provası yapan başarılı öğrencilere ödüller verildi. Sınavda birinci olan Rabia Çatal 500 TL, ikinci Fatih Arpacı 400 TL ve üçüncü olan Onurcan Yazar 300 TL'lik hediye çekini sahneye çıkarak, alkışlar eşliğinde aldılar.

Ödül töreni öncesinde UAÜ Genel Sekreteri Dr. Sedat Göçen, öğrencilere Uluslararası Antalya Üniversitesi'ni tanıttı. Dünyanın en kaliteli üniversitelerinden gelen akademik kadroya dikkat çeken Göçen, MIT, Cornell ve Duke gibi üniversitelerde doktorasını tamamlamış veya akademisyenlik yapmış hocalarla birlikte çalıştıklarını hatırlattı. Araştırma yapan ve araştırma yapmayan diye iki çeşit akademisyen bulunduğunu ifade eden Dr. Göçen, UAÜ'de araştırmacı akademisyenlerin ağırlıkta olduğunu, öğrencilerle birlikte birçok proje yürüttüklerini vurguladı. İngilizce'nin bilim dili olduğuna da değinen Sedat Göçen, eğitim dilinin İngilizce olduğunu ve öğretmenlerin çoğunun Amerikalı olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Kampüste uluslararası öğrencilerle İngilizce pratik yapma imkanı bulacaksınız. Mezun olduğunuzda çok iyi bir İngilizce seviyesinin yanı sıra, 73 ayrı ülkeden gelen bu arkadaşlarınızla çok sağlam bir network'e sahip olacaksınız. Tüm bunlar beraberinde başarıyı getirecektir."

SADIK GÜLTEKİN İLE ÜNİVERSİTE YOLU

Eğitimci yazar Sadık Gültekin'in Uluslararası Antalya Üniversitesi organizatörlüğünde geçen hafta Isparta, Burdur ve Bucak'ta başlayan 'Sadık Gültekin ile Üniversite Yolu' programı, Antalya'da YGS provası sonrası UAÜ konferans salonunda devam etti. Tecrübeli eğitimci öğrencilerle sohbet etti, sınava yönelik önemli tüyolar verdi.

Avustralyalı Nicholas James (Nick) Vujicic'in hayatından kesitler sunan Gültekin, Nick'in 1982'de kolsuz ve bacaksız doğduğunu; ama buna rağmen hayata sımsıkı sarıldığını ve pozitif baktığını hatırlattı. "Nick bu halde iken üniversite bitiriyor, iktisat okuyor ve şu an finans uzmanı. Dünyaca ünlü IBM, Samsung ve Chrysler gibi şirketlerin ekonomi danışmanı. Sizler çok şanslısınız. En iyi eğitimi almanız için aileniz, öğretmenleriniz seferber. Size sadece çalışmak kalıyor" diyen Sadık Gültekin, Türkiye'de de imkansızlıklar içinde büyük başarılar elde eden öğrencilerden örnekler sundu.

Hakkari'de bir kolu olmayan İrfan Töreci'nin Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesi'ni kazandığını, ancak tek kolla tıp eğitiminin zorluğu sebebiyle bu idealinden vazgeçip, tekrar sınavlara hazırlanarak hukuk fakültesine kaydolduğunu hatırlatan Sadık Gültekin, hasta ailesine bakmakla mükellef Menekşe Okyay'ın, gecekondu hayatına rağmen kütüphaneden test kitaplarına çalışarak 2011 LYS TS-2 puan türünde Türkiye birincisi olduğunu ifade etti. Hayatın zorluklarla dolu olduğunu aktaran Gültekin, üniversite sınavına hazırlanmanın esasen hayatın en kolay evresi olduğunu, disiplinli bir çalışma hayatı ile bu dönemin üstesinden rahatlıkla gelinebileceğini vurguladı. Öğrenciler Sadık Gültekin'e söyleşi sonrasında sorular yöneltti, fotoğraf çektirdi.

Sadık Gültekin, Alanya ve Manavgat'ta da yüzlerce öğrenci ile bir araya geldi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel UAÜ'de YGS Provası ve Üniversite Yolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement