Uşak'ta 49. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta 49. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

Uşak\'ta 49. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, kitap okumanın bilgiye ulaşmada bir araç olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı istenilen düzeyde değil."

25.03.2013 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, kitap okumanın bilgiye ulaşmada bir araç olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı istenilen düzeyde değil. Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak zorundayız" dedi.

İl Halk Kütüphanesi'nde, 49. Kütüphaneler Haftası kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen törende, masal, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ve İl Halk Kütüphanesi'nden en çok kitap alıp okuyan öğrenciye ödül verildi. Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda 49. Kütüphaneler Haftası nedeniyle düzenlenen törende, kitap okumanın önemi, bilgi edinme, kültürel gelişme ve Uşak'taki kütüphanelerin durumu değerlendirildi. Düzenlenen törene; Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, AK Parti Milletvekili İsmail Güneş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şerif Arıtürk, daire müdürleri ile öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Türk toplumunda kitap okuma alışkanlığının istenilen seviyede olmadığını, oysa bilgiye ulaşmanın yolunun kitap olduğunu Vali Mehmet Ufuk Erden törendeki konuşmasında, "Son yüzyılda bilgi üretimi hızla gelişti. Teknoloji bilginin üretilmesini ve ulaşımını kolaylaştırdı. Ülkemizde insanların kitap okuma alışkanlığı istenilen seviyede değil. Kitap okuma adetlerine baktığımızda karşımıza çıkan tablo hiç iç açıcı değil. Bu olumsuz tabloyu değiştirmek için mutlaka okuma alışkanlığı kazanmalıyız. Okullara yaptığım ziyaretlerde öğrenci ve öğretmenlerimize kitap okuma alışkanlığının önemini anlatıyorum. İstiyorum ki öğrencilerimiz bu yaşta kitap okuma alışkanlığı kazansın. Sadece öğrencilerimiz değil halkımızın da okuma alışkanlığı kazanmasını arzu ediyoruz. Çünkü kitap okuyanla okumayan arasında ciddi farklar oluyor" dedi.

Milletvekili İsmail Güneş ise bazı Afrika ülkelerinin dahi okuma alışkanlığı noktasında Türkiye'den daha ileride olduğunu belirterek bu tablonun kendilerini üzdüğünü anlattı. Türkiye'deki okuma alışkanlığının düşük olmasının bir çok sınavda da ortaya çıktığını anlatan Güneş, "Maalesef yapılan her sınavda sıfır çeken binlerce öğrencimiz oluyor. Bu üzüntü verici tabloyu tersine çevirmek için okuma alışkanlığı kazanmak zorundayız. Özellikle gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırmak zorundayız" dedi.

Kütüphanelerin bilgiye ulaşmanın yerel kapısı olduğunu dile getiren Şerif Arıtürk, açılış konuşmasında "Kütüphanelerin kapısı herkese açıktır. Kütüphaneler, geçmişimizi, tarihimizi, kültürümüzü geleceğe taşıyan köprülerdir. Halk kütüphaneleri bulundukları çevrenin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasını sağlayan bilginin üretilmesi, biriktirilmesi, işlenmesi ve aktarılmasına yönelik hizmet veren bilgi merkezleridir. Parayı kasa bilgiyi de kütüphane korur " dedi. İl genelindeki kütüphane çalışmaları hakkında bilgi de veren Arıtürk, "Uşak'ta toplam 12 kütüphane bulunmaktadır. Bir adet gezici kütüphanemizle de kütüphanesi olmayan köylere hizmet veriyoruz. 12 kütüphanede 125 bin kitap ve 34 personel ile halka hizmet veriyoruz" dedi.

Törenin ardından davetliler İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen kitap sergisini gezdi. Vali Mehmet Ufuk Erden tören sonrası İl halk Kütüphanesi Çocuk bölümünü de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta 49. Kütüphaneler Haftası Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement