Uşak Valisi Erden, Altın Madenini Gezdi - Son Dakika
Yerel

Uşak Valisi Erden, Altın Madenini Gezdi

Uşak Valisi Erden, Altın Madenini Gezdi

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Eşme'de bulunan Kışladağ Altın Madeni'ni gezdi.

08.06.2013 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Eşme'de bulunan Kışladağ Altın Madeni'ni gezdi.

Vali Erden eşi Yeşim Erden, Garnizon Komutanı  Kıdemli Jandarma Albay Fuat Kömürcü,  Emniyet Müdürü Ogün Toprak ve Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim ile birlikte Kışladağ Altın Madeni'ne gitti.

Burada TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz tarafından karşılanan Vali Erden ve beraberindekiler ilk olarak madenle ilgili kısa bir brifing aldı. Daha sonra maden sahasını gezen Vali Erden ve beraberindekiler açık ocak, liç sahası ve döküm alanında inceleme yaptı.

Gezinin ardından konuşan Vali Erden, "Yer altı zenginliklerinin işletilmesi, ülke ekonomisine katkı sağlaması açısından önemli. Ancak daha önemlisi, çıkarılması çeşitli usullerde gerçekleştirilen  madenlerin insana, diğer canlılara, toprak, su ve hava olmak üzere çevreye gerek kısa gerekse uzun vadede herhangi bir zarar vermeden işletilmesidir. Devletimizin ilgili birimleri madende düzenli kontrol ve denetim işlemlerini yürütmekte, haberli ve habersiz kontrollerle işletmenin mevzuat çerçevesinde çalışmasını takip etmektedir. Bununla birlikte, altın madeninin verimli bir şekilde işletilmesi, yerel ölçekte istihdam oluşturması, çeşitli sosyal sorumluluk projelerine ve ilimizin tanıtımına da katkı sağlaması Uşak için bir kazançtır" dedi.

TÜPRAG Metal Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Şirket Müdürü Mehmet Yılmaz ise Kışladağ Altın Madeni'nin Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük altın madeni olduğunu, madenden çıkartılan cevherin tamamının iç piyasaya sürüldüğünü, madende yaklaşık bin kişinin istihdam edildiğini söyledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Valisi Erden, Altın Madenini Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement