Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin Temeli... - Son Dakika
Yerel

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin Temeli...

Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi\'nin Temeli...

Yozgat Bozok Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi ve Akdemik Birimler Kompleksi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Batı yerleşkesinde düzenlenen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ,...

30.11.2013 16:31

Yozgat Bozok Ünivesitesi Mühendislik Fakültesi ve Akdemik Birimler Kompleksi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Batı yerleşkesinde düzenlenen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, Toplu Konut İdaresi Başkan Vekili Muhsin Soylu, kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri katıldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi'nin Türkiye'mizin diğer üniversiteleri gibi büyümeye, gelişmeye, değişmeye Yozgat ve ülkemize hizmet sumaya devam ettiğini belirterek, "Bozok Üniversitesi, Yozgat'ın gelişimi için son derece önemli olan hizmet binalarının temelinin atılmaya devam ediyor. Yozgat Bozok Üniversitesi 2006 yılında kurulduğu zaman hepimiz buranın gün gelip, Yozgat'ımızın ve Türkiye'mizin ana merkezlerinden, eğitim, bilim ve kültür yuvalarından biri olacağına inanıyor ve bu inancımızı hayata geçirmek için çok çalışmamız gerektiğini de biliyorduk. Bu çerçevede o günden bu güne hamdolsun Bozok Üniversitesi Türkiye'mizin diğer üniversiteleri gibi büyümeye gelişmeye değişmeye Yozgat'ımıza ve Türkiye'mize insanımıza hizmet sumaya devam ediyor. Her geçen gün başarılarına yenilerini ekliyor. Bizde bir Yozgatlı olarak bu üniversitelerin bu yuvaların daha iyi olmasına isteyen biri olarak ortaya çıkan bu tablodan hep iftihar duyuyoruz" dedi.

Anadolu şehirlerinin gelişmesinde üniversitelerin lokomitif görevi üstlendiği ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ," Hükümet olarak üniversitlerin desteklenmesi noktasında her türlü imkanı sunuyoruz. Yapılan yatırımlarla Bozok Üniversitesi'nin büyük bir kente, bilim kentine dönüştüğüne şahitlik etmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Fakülte binaları, laboratuarları, tekno kenti, camileri ve hastanesi ile Bozok Üniversitesi iftihar kaynağı olmuştur" diye konuştu.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da yaptığı konuşmada Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin, Bozok Üniversitesi'nin büyük bir üniversite olma yolunda atılan önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Yerleşkesi üzerinde temeli atılan ve devam eden komplekslerin 8 bloktan oluşan, 12 futbol sahası büyüklüğünde tesislerden oluştuğunu vurgulayan Vali Yazıcı, "2015 yılında bitirilecek olan 50 milyon liralık bu muhteşem eserler tamamlandığında üniversitemizin anifiler derslikler çok işlevli salonlar kütüphaneler toplantı salonları ve laboratuarlar olmak üzere 134 fonksiyonel alan ve birim oluşacaktır. Bu sayede üniversitemizin olmazsa olamazlarından en önemli bir bölümü daha tamamlanmış olacaktır" dedi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ise, Bozok Üniversitesinin gelişimini hızla sürdürdüğünü, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Eğitim Fakültesi ve sosyal donatılarla birlikte önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "Geçtiğimiz yıl itibari ile Sağlık Yüksek okulu hizmete geçti. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu inşaatı bitmek üzere. Spor yapılarına yenileri eklendi. Bugün de yine yeni Mühendislik Fakültesi ve merkezi derslikler kompleksinin temelini atmak üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Yine yolun bu kısmında bugün temelini atacağımız olan binalar kompleksi ise 8 bloktan oluşuyor. Rektörlük binasının yanı sıra mühendislik binası merkezi derslikler toplamda 52 bin metre kare bir alan oluşturmuş olacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversiteye katkılarından dolayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'e teşekkür plaketi verdi. Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve katılımcılar, kompleksin temeline ilk harcı döken butona bastıktan sonra tören alanında incelemelerde bulundu. - YOZGAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yozgat Bozok Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Akademik Birimler Kompleksi'nin Temeli... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement