Yeğenini işe alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çark etti - Son Dakika
Politika

Yeğenini işe alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çark etti

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mustafa Bozbey yeğenini belediyenin iştiraki olan bir şirkete yönetim kurulu başkanı olarak ataması tepki çekince geri adım attı. Bozbey, ''Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik, böyle bir atama olmayacak. Yeğenim kendi isteğiyle bu görevden affını istedi.'' dedi.

06.05.2024 23:37  Güncelleme: 10:30

AK Parti'den CHP'ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak ataması sonrası tepkiler büyüyünce Bozbey atamanın gerçekleşmeyeceği açıklamasını yaptı.

"YEĞENİM GÖREVDEN AFFINI İSTEDİ"

TV100'de Gürkan Hacır'ın sunduğu programa açıklama gönderen Bozbey, konuyla ilgili "Bu sadece düşündüğümüz bir şeydi. Hayata geçirmedik böyle bir şey olmuyor, bu atama olmayacak. Biz güvendiğimiz bir şeyi yapmaya çalışıyoruz. Gerçekten güvendiğimiz insanlara ihtiyacımız var. Sırtımızı yaslayabileceğimiz insanlarla çalışmak istedik. Niteliği, kariyeri desen hepsi tamam. Yeğenim kendi isteğiyle, 'Kimseyi zan altında bırakmak istemem, ben de hak etmiyorum bu ifadeleri' dedi ve bu görevden affını istedi. Böyle bir şey düşündüğümüzle kaldı." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden olan Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atamış, Furkan Bozbey, sosyal medya hesabından kendisinin de bulunduğu bir fotoğrafı paylaşarak altına "BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" diye yazmıştı. Furkan Bozbey daha sonra profiline "BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı" ünvanını eklemiş, tepkilerden sonra bunu silmişti.

Yeğenini işe alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey çark etti

Başkan Bozbey ise atamayı savunduğu açıklamasında Sözcü gazetesine "Bu şirketler hakikaten sıkıntıların olduğu şirketler. Furkan Bozbey'in, yeğenimin soyadından kaynaklı sorun çıkıyor. İTÜ mimarlık mezunu genç biri. Bu işi bilen, şirketleri denetlerken güveneceğimiz biri. Zaten bu insanlardan oluşturuyoruz yönetimleri. Bu şirketlerin incelenmesi lazım, onun için de güvendiğimiz insanlar olması lazım." şeklinde konuşmuştu.

Açıklamasının devamında "Soy isminin Bozbey olması, bu gençlerin orada değerlendirilmesinin önüne geçmemeli" diyen Başkan Bozbey, "Yeter ki liyakati olsun. Furkan Bozbey benim kardeşimin oğlu. 4-5 yıldır mimarlık yapıyor. 27-28 yaşında. Genç biri. Bir de gençleri siyasete kazandırmamız lazım. Daha işlemler dahi bitmedi. Bunun tartışılmaya açılmasını, gündem olmasını maksatlı buluyorum. İnsan üzülüyor. Bu gençler hiç mi çalışmayacak?" demişti.

Son Dakika Politika Yeğenini işe alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey çark etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • hüseyin şen: ne güzel moda oldu istifa etti ayrıldı cümlelerinin yerini artık affını istedi oldu ne suç işlemiş ki af istiyor hapisten mi çıkarıyorsunuz kurumlarda göreve başlanır görevden alınır veya istifa edilip ayrılınız neymiş affını istemiş allahım yarabbi ne günlere geldik 2 0 Yanıtla
  • Selim Kayisi: Darısı bütün akrabacıların başına. 1 0 Yanıtla

Advertisement