Ahilik Haftası
Kaman ilçesindeki Ahilik Haftası etkinliğinde çeşitli gösteriler sunuldu
Kırşehir'de bu yıl 26'ıncısı gerçekleştirilen Ahilik Haftası kapsamında Kaman ilçesinde etkinlik düzenlendi.
Anıt Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı programla bu yıl ki Ahilik Haftası kutlamalarının tamamlanacağını söyledi.
Çalışkan, "Ahilik, tüm Türkiye'ye, Kırşehir'e ve ilçelerine yayılsın istiyoruz. Çünkü, Ahilik önemli bir değer. Birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik ve dayanışmadır. Onun için Ahiliğe çok önem veriyoruz ve çocuklarımızın, gençlerimizin çok iyi anlamaları için gayret gösteriyoruz. Esnafımızın, ticaret ilgilenen iş adamlarımızın Ahiliği yaşamalarını arzu ediyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından konuklara Ahi pilavı ikram edildi. Halk oyunları ve tiyatro gösterileri sunuldu.
Etkinliğe, Kaymakam Mustafa Çiftçi, Kaman AK Parti İlçe Başkanı Alparslan Güzel ve ve çok sayıda kişi katıldı. - Kırşehir