Alaettin Çakıcı Hakkında "Hakaret" ve "Tehdit" Soruşturması
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, hükümlü bulunduğu Adana Cezaevi'nden Başbakanlığa gönderdiği faks üzerine Alaettin Çakıcı hakkında, "Başbakan Erdoğan ile eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ergin'e karşı tehdit ve hakarette bulunduğu" gerekçesiyle soruşturma yürüttüğü bildirildi Soruşturma kapsamında geçen ay Çakıcı hakkında düzenlenen iddianamenin, mahkemece usul eksiği nedeniyle savcıya iade edildiği öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, hükümlü olarak bulunduğu Adana Cezaevi'nden Başbakanlığa gönderdiği faks üzerine Alaettin Çakıcı hakkında, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin'e karşı tehdit ve hakarette bulunduğu" gerekçesiyle soruşturma yürüttüğü bildirildi.
Soruşturma kapsamında geçen ay Çakıcı hakkında, Erdoğan ve Ergin'e yönelik "sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret" ve "tehdit" suçlarından iddianame düzenlenerek, Ankara 21. Sulh Ceza Mahkemesine gönderildiği ancak mahkemenin usul eksiği nedeniyle iddianameyi savcıya iade ettiği öğrenildi.
Halen Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü bulunan Çakıcı'nın, Başbakanlığa hitaben mektup yazdığı, bunun Adana Adliyesi PTT Müdürlüğünden faksla Başbakanlığa iletildiği, soruşturmanın da mektupta Erdoğan ve Ergin'in tehdit edildiği gerekçesiyle başladığı belirtildi.
Ceza Muhakemesi Kanunu'nun iddianamenin iadesine ilişkin 174. maddesinde, "Cumhuriyet savcısının, iddianamenin iadesi üzerine, kararda gösterilen eksiklikleri tamamladıktan ve hatalı noktaları düzelttikten sonra, kovuşturmaya yer olmadığı kararı verilmesini gerektiren bir durumun bulunmaması halinde yeniden iddianame düzenleyerek mahkemeye göndereceği" belirtiliyor. - Ankara