19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Çıray: "Milletimiz gelişmiş güçlü ve güvenli bir Türkiye ve o idealine uygun bir cumhurbaşkanı istiyor"
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla CHP İzmir İl Başkanlığı ve Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından yürüyüş düzenlendi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte Türk bayrakları taşındı, Soma'daki facia nedeniyle slogan atılmadı.
Yürüyüşe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İl Başkanı Ali Engin, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Kortejin hareketinden önce gazetecilere açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Soma'daki maden faciası nedeniyle planladıkları etkinlikleri iptal ettiklerini söyledi.
Yürüyüşe katılan bazı kişilerin el ve yüzlerine kömür karası sürdükleri görüldü.
Daha sonra, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önüne gelen ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni seslendiren grup, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray, Türk milletinin ortak geleceğinin tehlikede olduğunu iddia etti.
Türkiye'nin şaibesiz, dürüst ve temiz bir cumhurbaşkanı aradığını söyleyen Çıray, "Milletimiz gelişmiş güçlü ve güvenli bir Türkiye ve o idealine uygun bir cumhurbaşkanı istiyor. Halka hizmeti Hakk'a hizmet gören, Atatürkümüzün koyduğu hedefleri hedef kabul eden bir cumhurbaşkanı istiyor. İsim mi? Merak etmeyin bu ülkenin bu özelliklere sahip binlerce evladı var" dedi. - İzmir