5 Nisan Avukatlar Günü Kutlandı

Son Güncelleme:

Sakarya Barosu Başkanı Adıyaman, Avukatlar Günü'nü kutlayarak hukukun önemini vurguladı.

Sakarya Barosu Başkanı Musa Adıyaman, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Adıyaman, mesajında, 5 Nisan Avukatlar Günü'nün, mesleğin onurunu ve sorumluluğunun hatırlandığı anlamlı bir gün olduğunu belirtti.

Hukukun üstünlüğünün, ancak bağımsız ve güçlü savunma ile hayat bulacağını, avukatın, yalnızca bir temsilci değil, adil yargılanma hakkının, temel hak ve özgürlüklerin güvencesi olduğunu kaydeden Adıyaman, meslektaşlarının 5 Nisan Avukatlar Günü'nü kutladı.

Sakarya'da Alparslan Türkeş anıldı

Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Sakarya Şubesi tarafından Alparslan Türkeş'in vefatının 29. yıl dönümü dolayısıyla Sakarya'da anma programı düzenlendi.

MHP Sakarya İl Başkanlığından yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İl Başkanı Oğuz Alkaş, Türkeş'in bıraktığı mirasın sarsılmaz inançla korunduğunu belirterek, "Vefatının 29. yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş Beyefendi'yi rahmet ve dualarla yad ediyoruz. Bugün burada, onunla birlikte yol yürümüş kıymetli büyüğümüz Sayın Muharrem Bülbül'den o mübarek mücadeleyi dinlemek, bizler için hem bir ders hem de büyük bir manevi güç kaynağı olmuştur. Bizler, Başbuğumuzun 'En büyük eserim' dediği Milliyetçi Hareket Partisi'nin Sakarya'daki neferleri olarak, onun fikirleri ışığında, Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli'nin izinde, vatan ve millet sevdamızı her şeyin üzerinde tutmaya devam edeceğiz. Türk dünyasının hakanı Başbuğumuzun ruhu şad, mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen program, dua edilmesinin ardından son buldu.

Kaynak: AA