AB ve Batı Balkan ülkeleri ile Türkiye, ekonomik zorluklarla mücadelede işbirliği ele aldı
AB ülkeleri, AB Komisyonu, ECB ve Batı Balkan ülkeleri ile Türkiye'den yetkililer, Brüksel'deki Ekonomik ve Mali Diyalog toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, bölgedeki ekonomik zorluklar ve bunlarla mücadelede işbirliği ele alındı. Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, toplantıya ilişkin memnuniyetini sosyal medya hesabından paylaştı.
Avrupa Birliği (AB), Batı Balkan ülkeleri ve Türkiye'den yetkililerin katıldığı Brüksel'deki diyalog toplantısında, ekonomik zorluklarla mücadelede işbirliği ele alındı.
AB ülkeleri, AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası (ECB) ile Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Kuzey Makedonya, Sırbistan ve Türkiye'den yetkililer, Brüksel'deki AB Konseyinde yıllık Ekonomik ve Mali Diyalog toplantısında bir araya geldi.
Toplantıya katılan Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı, sosyal medya hesabından, "AB ile Türkiye ve Batı Balkanlar Ekonomik ve Mali Diyalog toplantısında bölgemizdeki ekonomik zorlukları ve bunlarla mücadelede işbirliğini ele aldık." paylaşımında bulundu.
Kaymakcı, bir sonraki diyalog toplantısının 2024'te AB ile 10 aday ve genişleme ülkesi arasında yapılacak olmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.