ABD Bombardıman Uçağı Kore Yarım Adası Üzerinde Uçuş Gerçekleştirdi

Son Güncelleme:

Bir Güney Kore askeri yetkilisi. B-1B tipi Amerikan bombardıman uçağının, 6 Aralık Çarşamba günü Kore Yarımadası üzerinde uçtuğunu bildirdi.

Uçuş, ABD- Güney Kore askeri tatbikatı kapsamında gerçekleştirildi.

4 Aralık Pazartesi günü başlamış olup 8 Aralık Cuma gününe kadar sürecek olan tatbikat, tam da Yarımada'da gerimin tırmandığı bir sırada yürütülüyor. Bilindiği üzere, Kuzey Kore'nin fırlattığı kıtalararası balistik füzeye karşı, "gözdağına karşı gözdağı" niteliği taşıyor.

Güney Kore Başkanı Moon Jae-in gelecek hafta Çarşamba günü Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Xi Jinping'i ziyaret edecek. Zirve görüşmesinin gündeminde, Kuzey Kore'nin artan nükleer füze kabiliyetinin Güney Kore'de yarattığı tedirginlik bulunacak.

Moon, dört günlük Çin ziyareti çerçevesinde Başbakan Li Keqiang ile de bir araya gelecek ve Chongqing'e gidecek. Chongqing 1919-1945 arası süren Japon egemenliği sırasında sürgündeki Kore hükümetini barındırmış olan ve şu anda Xi'nin Bir Kuşak ve Bir Yol Girişimi'nin endüstri merkezlerinden biri.

Çin ve Rusya, ABD'ye ve Güney Kore'ye askeri tatbikatlarını, Kuzey Kore'nin nükleer silahlanma programını askıya alması karşılığında durdurmasını öneriyor.

Kaynak: Bültenler