Açıkhava Film Festivali Devam Ediyor

Son Güncelleme:

Doğayla iç içe ve yemyeşil ortamıyla fark yaratan UNIQ İstanbul, sinemaseverler için açık hava film keyfini konforla buluşturuyor.

Eylül ayına kadar dünyaca ünlü yerli ve yabancı ödüllü filmlerin sanatseverlerin beğenisine sunulacağı festival programı kısa film gecesi, korku gecesi, animasyon gecesi gibi konseptlerle hazırlandı. UNIQ İstanbul Genel Müdürü Sonay Yücel: 'Başka Sinema işbirliği ile unutulmayacak bir film seçkisi hazırladık. UNIQ İstanbul olarak sinemaseverleri açık havada yerli ve yabancı ödüllü filmlerle buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.' dedi.

Başka Sinema Direktörü Azize Tan ise: 'Uzun süren çalışmalar ardından bu özel seçkiyi hazırladık ve geçtiğimiz sinema sezonunun en iyi filmlerini bir araya getirmeye çalıştık. Dünya sinemasına yön veren yönetmenlerin filmlerini açıkhavada izleme şansına kavuşacak izleyicilerimiz.' dedi.

Özenle hazırlanmış zengin film seçkisinde Berlin, Venedik ve Cannes gibi önde gelen festivallerde gösterilmiş, Michael Haneke, Greta Gerwig, Yorgos Lanthimos, Michel Hazanavicius, Andrey Zvyagintsev, Christian Petzold, Fatih Akın gibi yönetmenlerin eserleri öne çıkıyor. Festival kapsamında gösterilecek İşe Yarar Bir Şey, Daha, Sofra Sırları, Kelebekler filmlerinin yönetmen ve oyuncuları UNIQ İstanbul Açıkhava Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Ingmar Bergman'ın 100. Doğum yıl dönümü kapsamında yapılacak özel gösterimde Bergman'ın Oscar, Altın Küre, BAFTA ve Venedik Film Festivali'nde ödüller kazanmış ikonik filmi Fanny ve Alexander da kolay kolay yakalanamayacak bir fırsat olarak açık havada izleyicilerin beğenisine sunulacak baş yapıtlar arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler