Ağar Faili Meçhul Davasında Duruşmalara Katılmak Zorunda Kalacak

Son Güncelleme:

Faili meçhul davasında Ağar hakkında daha önce verilen bağışık tutulma (duruşmalara katılmayabilir) kararı kaldırıldı. Ağar, bundan sonra duruşmalara katılmak zorunda kalacak.

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, 1990'lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin davada, bir numaralı sanık eski bakan Mehmet Ağar hakkında daha önce verilen duruşmadan vareste tutulma kararını kaldırdı. Ağar, bundan sonraki duruşmalara katılmak zorunda kalacak.

AĞAR'A ÇAĞRI KAĞIDI YAZILACAK

Ağar'ın duruşma günü hazır edilmesi için çağrı kağıdı yazılacak. Ayrıca eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür de tanık olarak dinlenecek.

Tanıklar Yıldıray Soysal'ın beyanının alınması için Bitlis Ağır Ceza Mahkemesine talimat yazılmasına, Fatih Mehmet Bucak'ın da Siverek'ten sesli ve görüntülü sistemle ifadesinin alınmasına karar verilirken, 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım hakkındaki yakalama emri infazının da beklenmesine hükmedildi.

VARESTE TUTULMASI KARARI VERİLMİŞTİ

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında yapılan duruşmaya katılan Mehmet Ağar, faili meçhul cinayetlerle ilgili savunmasını yapmıştı. Duruşma sonunda Ağar'ın duruşmalardan vareste* tutulması kararı verilmişti.

"SUÇ ÖRGÜTLERİNE KARŞI DEVLET KORUMASINDAYIM" DEMİŞTİ

Suçlamaları kabul etmediğini bildiren Mehmet Ağar şunları söylemişti:

"Aleyhime hiçbir somut delil, beyan olmadan, daha önce yargılanıp hakkımda ceza verildi ve Yargıtayca onandı. Bu dava da ona benzerdir. Aleyhime hiçbir somut delil yok. O dönemde Emniyet Genel Müdürüydüm. Emniyet Genel Müdürünün operasyonel bir görevi yoktur. Yaptığım işler ile ilgili görevde takdir noksanı ya da ihmal ileri sürülebilir, ancak yıllarca suç örgütleriyle mücadele eden biri olarak bilerek suç örgütü kurmam, suçluyu kayırmam, suça yönlendirmem mümkün değildir. Böyle bir şey olmamıştır. Suç işlemesi için kimseye emir vermedim. Halen suç örgütlerine karşı devletin korumasındayım. Öldürüldüğü iddia edilen kimselerle ilgili benim herhangi bir ilgim, bilgim yok. Kimin ne şekilde eylemi gerçekleştirdiğini bilmiyorum. Bir şekilde olaya katkım olmamıştır"

*Vareste/ bağışık tutulma: Sanık, kural olarak duruşmada bulunmak zorundadır. Ancak mahkeme kararıyla duruşmada bulunmayabilir. işte bu zorunluluktan kurtulmasına, duruşmadan bağışık/vareste tutulma denir.

(Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com