Ak Parti, Eski Bakan Elvan'ı İlk Sıraya Yerleştirdi

Son Güncelleme:

1 Kasım 2015’te yapılacak milletvekili genel seçimlerine girecek adaylar belli oldu.

1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili genel seçimlerine girecek adaylar belli oldu. AK Parti, Mersin'de sürpriz yaparak, eski Bakan Lütfi Elvan'ı birinci sıradan aday gösterirken, 7 Haziran seçimlerinde 1. sıradan milletvekili seçilen Mustafa Muhammet Gültak'ı liste dışı bıraktı. CHP ve HDP listelerinde de değişikliğe gidildi.


AK Parti, 1 Kasım'da Mersin'de 7 Haziran seçimlerinden farklı bir listeyle seçime girecek. AK Parti'nin 1 Kasım listesinde, 7 Haziran'da milletvekili seçilen üç isimden sadece Yılmaz Tezcan yerini korurken, ilk sıradaki Gültak listede yer bulamadı. Üçüncü sıradan milletvekili seçilen Muhsin Kızılkaya ise aday adaylığı sürecinde de Mersin listesinde yer almamıştı. ' Haziran seçimlerinde de Mersin'den adı geçen ancak Antalya'dan aday olan eski Bakan Lütfi Elvan, AK Parti yönetimi tarafından bu kez Mersin listesinin ilk sırasına yerleşti. 7 Haziran listesindeki isimlerden Tezcan'ın yanı sıra sadece Zeynep Gül Yılmaz yeni listede yer alırken, 11 kişilik listede İbrahim Gül, Arif Yıldırım, Mehmet Emin Kaplan, Pınar Nar, Cemal Baklaya, Abdullah Kuz ve Mehmet Taşkıran da liste dışı kaldı.


AK Parti'nin Mersin listesi şu isimlerden oluştu:


Lütfi Elvan


Yılmaz Tezcan


Ali Cumhur Taşkın


Hacı Özkan


Zeynep Gül Yılmaz


Alpaslan Gürgenç


Halit Çortul


Taner Boz


Nafiz Deniz


Koral Parça


Adem Ali Keskin


CHP'DE İLK ÜÇ YERİNİ KORUDU


CHP Mersin listesinde ise 7 Haziran'da milletvekili seçilen ilk üç isim Hüseyin Çamak, Fikri Sağlar ve Aytuğ Atıcı yerini korurken, 4. sıra adayı Mustafa Baysan'ın yerine Serdal Kuyucuoğlu kaydırıldı. CHP'nin listesi şöyle:


Hüseyin Çamak


Durmuş Fikri Sağlar


Aytuğ Atıcı


Serdal Kuyucuoğlu


Sibel Gazi Tabel


Ebru Çalışkan


Seyit Özananar


Semra Kabasakal


Nevin Zaimoğlu


Celal Çelik


Şerife Arıcı Yıldız


HDP LİSTESİ DE DEĞİŞTİ


HDP'nin Mersin listesi de ilk iki sıradan milletvekili seçilen Dengir Mir Mehmet Fırat ve Çilem Öz Küçükkeleş dışında kaydırmalar ve liste dışı ile değişti.


HDP'nin 1 Kasım milletvekili aday listesi şu isimlerden oluştu:


Dengir Mir Mehmet Fırat


Çilem Öz Küçükkeleş


Mehmet Alıç


İkram Vural


Ali Tanrıverdi


Pelin Kahiloğulları


Özlem Şen


Haluk Çeliktaş


Gülhan Özlü


Süleyman Eroğlu


Hülya Doğan - MERSİN

Kaynak: İHA