Akbank Sanat Gary Hustwıt'i Ağırlıyor

Son Güncelleme:

Akbank Sanat ve İKSV işbirliği ile düzenlenen Sinema ve Tasarım: Yaratıcı Bir İlişki başlıklı film gösterimi ve söyleşiye ev sahipliği yapacak.

Akbank Sanat, 5 Kasım 2012, Pazartesi günü İstanbul Tasarım Bienali kapsamında Akbank Sanat ve İKSV işbirliği ile düzenlenen Sinema ve Tasarım: Yaratıcı Bir İlişki başlıklı film gösterimi ve söyleşiye ev sahipliği yapacak.


Tasarımı bir süreçten çok daha fazlası olarak görmek elbette sinema ve video için kaçınılmaz bir hakikat, ne de olsa bu iki disiplinin de hazırlık süreçlerinin ve yaşam dairelerinin de birer tasarım olduğunu hatırladığımızda. İşte tasarım fikrinin bazen kendisine, bazen tasarımcıya bazen de tasarım nesnesine odaklanan yaratıcı belgeseller ve video işlerinden oluşan bir programla ilk İstanbul Tasarım Bienali seyircisine bir de kameranın gözünden bakmak ve farklı yerlerden ve farklı tasarım disiplinlerinden ünlü isimlere ulaşma imkânı sunuyor. Programın açılışı da tasarım filmi denince akla ilk gelen yönetmen Gary Hustwit'in bizzat katıldığı bir söyleşiyle yapılıyor. Yönetmen sinema ve tasarım ilişkisinden hareketle yaratım süreci ve tasarım fikirlerini beyazperde perspektifinden değerlendirecek.


ETKİNLİK: FİLM GÖSTERİMİ/ SÖYLEŞİ - Sinema ve Tasarım: Yaratıcı Bir İlişki

Tarih: 5 Kasım 2012, Pazartesi

Yer: Akbank Sanat


Program:


16:30 – 18:00 "Urbanized" Film Gösterimi

18:00 – 18:30 Ara

18:30 Gary Hustwit Söyleşi

Kaynak: Bültenler