Aldırmaz: "Seyhan ile Yüreğir'i Kucaklaştıracağız"
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan ile Yüreğir'i güneyden kucaklayacak yatay 5 yeni bulvar ile dikey 10 yeni bulvar açılacağını söyledi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan ile Yüreğir'i güneyden kucaklayacak yatay 5 yeni bulvar ile dikey 10 yeni bulvar açılacağını söyledi.
Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ile ADASO Başkanı Sadi Sürenkök'ün teşekkür konuşmalarından sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, meclis üyelerine slayt sunumlu brifing verdi. Bugüne kadar yaptığı hizmetler ile Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hedeflerini anlatan Başkan Vekili Aldırmaz, Seyhan ve Yüreğir'i güneyden kucaklayacak yatay 5 yeni bulvar ile dikey 10 yeni bulvar açılacağını belirtti.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan 'tanıtım cd'sini Adanalı sanayicilere izleten Başkan Vekili Aldırmaz, ayrıca içerisinde 1500 fotoğrafın yeraldığı, 500 sayfalık 'tanıtım kitabı' da hazırladıklarını ifade ederek, sanayicilerin katkılarını beklediğini kaydetti.
Çok önemli özelliklere ve değerlere sahip olmasına rağmen Adana'nın, tanıtım eksikliği nedeniyle turizmden gerçek payını alamadığını vurgulayan Başkan Vekili Aldırmaz, bu konuda herkese büyük görevler düştüğünü bildirdi. Adana'da aynı anda 3 mevsim birden yaşandığını anlatan Aldırmaz, "Yaz aylarında sahillerimizde denize girilebiliyor. Torosların eteklerinde kır çiçeklerine rastlayabilirsiniz. Zirvesinde Çinili Göl'ün ise buzullarla kaplı olduğunu görebilirsiniz. Bu kadar kısa mesafede, bu kadar güzelliklere sahip olmak başka kentlere nasip olmaz" şeklinde konuştu.
Bölgesel İşbirliği'ne de çok önem verdiklerini söyleyen Başkan Vekili Aldırmaz, "Adana sınırları eskiden Mut'tan Hatay'a kadar uzanıyormuş. Sonradan bölünmeler yaşanmış. Biz şehirleri tekrar birleştiremeyiz ama, projeleri birlikte yapabiliriz" dedi.
Adana Büyükşehir Belediyesi'nin her alanda altyapıya önem verdiğini ifade eden Başkan Vekili Aldırmaz, konuyla ilgili şunları söyledi:
"3 kişi çalıştıran bizim için kahramandır. Bu nedenle sanayicilerimize ve sanayi sitelerimize çok önem veriyoruz. Kentteki bütün sanayi sitelerinin yollarını yaptık. Şu anda 41 yüzme havuzumuz var, 7 tanesi daha bitmek üzere. Bugüne kadar 125 bin çocuğumuza yüzme öğrettik. 38 stat yaptık, bunların 21'i tribünlü. Adana'nın çeşitli yerlerinde 30.085 metre yürüyüş parkurumuz var. 5 tane 500'er seyirci kapasiteli spor salonu yapıyoruz. Mezarlıklarımızın tümüne kilit parke taşı döşedik. 'Akıllı Dokunuş Projesi' ile sorumluluk alanlarımızdaki ana cadde, bulvar ve meydanlarda yeni düzenlemeler yaptık, kent içi trafiğini rahatlattık. Bu uygulamalarda engellilerimizi de unutmuyoruz. Amatör sporları destekliyoruz. Statlarımızdan 7.500 gencimiz yararlanıyor. Spor altyapısına verdiğimiz önem sayesinde, daha önce Adana'dan milli takımlara giden sporcu sayısı 20-25 iken, bugün bu sayı 200'ün üzerine çıktı. Her yıl 1700 gencimize kültür ve sanat kursları veriyoruz. Adana'da 4 tane müze vardı. Biz bu sayıyı 14'e çıkarttık. 5 tarihi yapıyı daha satın aldık. Restoresini yapıp, halkımızın hizmetine sunacağız. Büyükşehir Belediyemizin tarihi binasını aslına uygun restore ettik. Yarısını Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne verdik. Geçen hafta Tepebağ'la ilgili çalıştay düzenledik. 13 üniversiteden profesörler katıldı. Tarihi mirasımıza sahip çıkmak için önemli projeler geliştiriliyor. Adana şu anda 5 merkez ilçe ama, tek ilçe gibi yapılanmış. Tüm resmi kurumlar ve cazibe merkezleri aynı yerde toplanmış. Bu hem trafik sıkışıklığına, hem de vatandaşın zaman kaybına neden oluyor. Resmi kurumları ve cazibe merkezlerini merkez ilçelere taşımak için proje hazırladık. Adana'nın daha yaşanabilir bir kent olabilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi Adana için verdiği müjdelerin bir bir yaşama geçtiğini, diğerlerinin de takipçisi olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, "Müjdelerin tamamının yaşama geçmesi için, sizlerin de desteğine ihtiyacımız var. Hep birlikte, milletvekillerimizi ve bakanlarımızı ziyaret ederek harekete geçirmeliyiz" şeklinde konuştu. Başkan Vekili Aldırmaz, Adanalı sanayicilerin her zaman emrinde olduğunu sözlerine ekledi.
Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, daha sonra ADASO meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. - ADANA