Altındağ'da "Kadın Hakları, Aile ve İş Hukuku" Konulu Seminer

Son Güncelleme:

Altındağ Belediyesi Kadın Danışma ve Hizmet Merkezi Tarafından Düzenlenen Seminerde, Kadınlara Kadın Hakları, Aile ve İş Hukuku Hakkında Bilgiler Verildi.

Altındağ Belediyesi Kadın Danışma ve Hizmet Merkezi tarafından düzenlenen seminerde, kadınlara kadın hakları, aile ve iş hukuku hakkında bilgiler verildi.


Seyfi Demirsoy Hanımlar Lokali'nde ceza avukatı Aynur Gül Coşkun, medeni hukuk avukatı Seda Ataman ve iş hukuku avukatı Gülten Yıldızkule'nin çeşitli bilgiler verdiği seminerde katılımcılara "Kadın Hakları El Kitabı" başlıklı kitapçık dağıtıldı. Ankara Barosu Kadın Danışma Birimi Başkanı Seray Ertem'in de dinleyici olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında Altındağlı hanımların sorularını yanıtlayan avukatlar, aile içi şiddete maruz kalan kadınların ücretsiz başvuruyla yasal işlem başlatabileceklerini belirtti. Ceza hukuku avukatı Aynur Gül Coşkun, "Şiddetin tanımı ve kapsadıkları, aslında son derece geniş bir konu. Maalesef, Türkiye'deki pek çok kadın şiddete maruz kalıyor. Eğitimli olan kadınlarda bile rastlanabilir bir durum halini aldı. Yasalar bu konuda çok da caydırıcı ve çözümleyici değil. Şiddete maruz kalan kadınlar mahkemeye başvurdukları takdirde hakim, mağdur kadınlara şiddet uygulayan kişinin 6 aya kadar zarar verdiği kişilerden, evinden veya ilgili mekandan uzak tutulmasına karar verebiliyor. Böylece size şiddet uygulayan kişi evinize, iş yerinize ne de size yaklaşamıyor. Yasağın ihlali halinde cezalandırılıyor. 6 ay sonra tekrar dava açabilme hakkınız var" diye konuştu.


Medeni hukuk avukatı Seda Ataman'a yöneltilen sorular ise daha çok boşanma ve sonrasında yaşanan mal paylaşımıyla ilgili oldu. 2002 yılında düzenlenen "mal paylaşımı" ilkesini anlatarak hanımları bilgilendiren Ataman, bu tarihten sonra evlenenlerin mal üzerinde ortak hakları olduğunu kaydetti.


İş Yasası konusunda hanımları bilgilendirerek sorularını yanıtlayan avukat Gülten Yıldızkule de, cinsiyet ayrımcılığı, doğum izni, çalışma koşulları ve haklarıyla ilgili sunum yaparak, kadınların kendi haklarını bilmelerinin önemini vurguladı.


(MÜG-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA