Şarjım çabuk bitiyor diyenler dikkat! Bu uygulamaları silin

Son Güncelleme:

Android için malware tehlikesi bulunduran yeni uygulamalar tespit edildi. Arka planda çalışan uygulamalar, pili boşa tüketiyor.

Android kullanıcılarını tehlikeye atan birden fazla uygulama bulundu. Özellikle ücretsiz olarak sunulmasıyla kullanıcıları ağına kolayca düşüren bu uygulamaların Google Play Store'da 20 milyondan fazla kez indirildiği belirtildi. İşte malware tehlikesi barındıran 16 yeni Android uygulaması.


Android için malware tehlikesi barındıran uygulamalar bulundu


Güvenlik şirketi McAfee'nin gerçekleştirdiği son araştırma kapsamında Android kullanıcıları arasında oldukça popüler 16 uygulamanın zararlı yazılımlar içerdiği tespit edildi. Adım sayar gibi sürekli arka planda çalışması gereken bu uygulamaların, aynı zamanda reklamları otomatik olarak çalıştırarak telefonun şarjını bitirdiği belirtildi.



McAfee'nin raporuna göre birçok sektören uygulama arka plan reklamlarını çalıştırıyor. Bankacılık truva atları, casus yazılımlar, takip yazılımları gibi finansal durumunuzu ve gizliliğinizi tehdit eden uygulamaların, kişisel bilgilerinizi satabileceği aktarıldı.


https://shiftdelete.net/google-veri-ihlali-yaptigi-icin-dava-edildi


Arka planda reklam oynatarak hem mobil verinizi hem de bataryanızı tüketen uygulamalar; kurulumundan birkaç saat sonra işleme başlıyor. Şifre avı veya banka/kripto cüzdanlarına saldırma gibi bir dizi gizlilik ihlali gerçekleştiriyor.


İşte Google Play Store'da olduğu tespit edilen dikkat etmeniz gereken uygulamalardan bazıları:


High-Speed Camera


Smart Task Manager


Flashlight+


K-Dictionary


BusanBus


Flashlight+


Quick Note


Currency Converter


Joycode


EzDica


Instagram Profile Downloader


Ez Notes



Arka planda yürütülen etkinlikler pil ömrünüzü, cihaz performansını ve ayrıca mobil veriyi etkiliyor. McAfee'nin araştırmasından sonra bu uygulamaların Play Store'dan kaldırıldığını hatırlatalım. Yine de, daha önce indirdiyseniz şifrelerinizi kontrol etmenizi öneriyoruz.


Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete