Ankara SBF'de Gerginlik

Son Güncelleme:

Yumurtalı Protesto İle Gündeme Gelen Ankara'da Tansiyon Yine Yükseldi

Karşıt görüşlü öğrenciler arasında yaşanan gerginlik nedeniyle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne çevik kuvvet ve panzer gönderildi.


Siyasilere yumurtalı saldırı ile gündeme gelen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF)'nin yer aldığı Cebeci Kampüsü'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandı.


Cebeci Kampüsü içinde SBF'nin yanında yer alan İletişim Fakültesi'nde öğrenci temsilcisi seçimleri yapıldı. Seçimde karşıt görüşlü iki aday yarıştı.


Bir adayın desteklenmesi için kampüs dışından başka öğrencilerin de gelmesi üzerine, polis alarma geçti. Başka öğrencileri kampüse sokmak istemeyen karşıt grup, ellerine taşlar ve sopalar alarak kampüs içinde kendilerince önlem aldı.


Bu durumu gören emniyet güçleri, bir olumsuzluk yaşanmaması için 100 kişilik diğer grubu kampüs dışında durdurarak çembere aldı. Grup, daha sonra polisin ikna etmesi üzerine bir müddet kaldığı kampüs çevresinden metro istasyonuna doğru giderek Cebeci'den uzaklaştı.

Kaynak: Diğer