Atatürk Büstünü Yakanları Kınadılar

Son Güncelleme:

Tekirdağ'da Lise Öğrencileri, Diyarbakır'da Geçtiğimiz Günlerde Atatürk Heykelinin Yakılmasını Protesto Etti.

TEKİRDAĞÆda toplanan 100'e yakın lise öğrencisi, Diyarbakır'da geçtiğimiz günlerde Atatürk heykelinin yakılmasını protesto etti.


Tekirdağ'da lise öğrencileri, sosyal paylaşım sitesi Faceboak'ta 'Diyarbakır'da Atatürk heykelinin yakılması protesto ediyoruz' isimli bir grup kurdu. Grup üyeleri daha sonra protesto karar aldı. Bugün Saat 17.00'da Tuğlalı Parkta bulaşan öğrenciler Türk Bayrakları ve Atatürk posteri açtı. İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına daha sonra Buse Monalya İncecik basın açıklaması yaptı. DiyarbakırÆda yaşanan olayı kınadıklarını belirten İncecik, "Devletimize, milletimize sahip çıkmak zorundayız. AtatürkÆün heykelinin yakılması gerçekten bizi çok üzdü. Bizde böyle bir eylem yaptık. Facebook ortamında da bir grup kurduk. Arkadaşlarımda bana destek verince burada ufak çaplı eylem yaptık. Bu bizim için sadece bir adım,tepkimiz sürecek."dedi. Öğrencilere çevrede toplanan vatandaşlarda alkışlayarak destek oldu.


Daha sonra 'Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türküz, Türkçüyüz Atatürkçüyüz' sloganları atan öğrenciler olaysız şekilde dağlıdı.

Kaynak: DHA