Baka, Çin'de Tarım Alanlarında İnceleme Gezisi Yapacak
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD)ve Antalya İhracatçı Birlikleri (AİB)işbirliğinde Çin'in Shandong eyaletine çalışma gezisi düzenleyecek.
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Türkiye- Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD)ve Antalya İhracatçı Birlikleri (AİB)işbirliğinde Çin'in Shandong eyaletine çalışma gezisi düzenleyecek.
Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Altıparmak başkanlığında 16-22 Nisan tarihlerinde düzenlenecek çalışma ziyaretinde Çin'in tarım alanında birinci eyalet konumundaki Shandong'da tarım kurum ve kuruluşları yerinde ziyaret edilecek.
Ayrıca 820 milyar dolarlık ekonomisi, 128 milyar dolarlık ihracatı ile dünyada birçok ülkeden ekonomik anlamda daha büyük olan Shandong, Çin'in tarımsal üretim üssü olarak biliniyor. BAKA heyeti program kapsamında, Çin'in en büyük tarım fuarı olan Shandong Uluslararası Sebze ve Sebze Teknolojileri Fuarı'na da katılım sağlayacak.
Çin Shandong Halk Kongresi Daimi Komite Başkan Yardımcısı Yin Huimin başkanlığında bir heyet, geçtiğimiz yıl eylül ayında BAKA tarafından düzenlenen bir organizasyon ile Antalya'ya gelmişti. Çin heyeti ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Vali Altıparmak'ın imza attığı işbirliği protokolü imzalanmıştı. - ANTALYA