Baka ile Japonya Büyükelçiliği Arasında İşbirliği Toplantısı Düzenlendi

Son Güncelleme:

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Japonya Büyükelçiliği arasında iş birliği toplantısı düzenlendi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile Japonya Büyükelçiliği arasında iş birliği toplantısı düzenlendi.


Ankara Büyükelçiliği'ndeki toplantıya BAKA Dış İlişkiler ve Tanıtım Birim Başkanı Mehmet Pehlivan ile Japonya Büyükelçiliği Ekonomi Müsteşarı Shinji Hirai, Ekonomi Müsteşar Yardımcısı Hirofumi Shimada, Büyükelçi Danışmanı Dr. Sawako Kanai, Ekonomi Müsteşarı Danışmanı Sinem Armağan ve Ekonomi Müsteşarı Asistanı Ceyhun Baltacı katıldı.


BAKA'nın Japonya'da yaptığı çalışmalar hakkında Hirai'ye bilgi veren Mehmet Pehlivan, başta gül turizmi olmak üzere Batı Akdeniz Bölgesi'nin kültür turizmi bakımından büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.


Bölgenin iş ve yatırım fırsatları hakkında da bilgiler veren Pehlivan, BAKA'nın 2011'deki Körfez ülkeleri ile 2012 başındaki Hintli iş adamlarına yönelik eşleştirme programlarını hatırlatarak, Japon iş adamlarına yönelik benzer program planlandıklarını ve bu konuda Japonya Ekonomi Müsteşarlığı'nın katkılarının beklendiğini vurguladı.


Hirai ise Batı Akdeniz Bölgesi'nin iş ve yatırım fırsatlarını yerinde incelemek üzere yapılan davete teşekkür ederek, Antalya, Isparta ile Burdur'u görme şansı olmadığını ve ilk fırsatta Japonya Büyükelçisi ile birlikte bölgeyi ziyaret edeceğini kaydetti.


Muhabir: Murat Yolcu


Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA