Batı Afrika'daki Ebola Salgını

Son Güncelleme:

Kenya, Liberya'daki vatandaşlarını gelecek hafta tahliye edecek.

Kenya, gelecek hafta Ebola salgının görüldüğü Liberya'daki vatandaşlarını tahliye etmeye başlayacak.


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Edwin Limo, bakanlığın, Liberya'daki Kenya vatandaşlarının ülkeye getirilmesi için gerekli tüm düzenlemeleri tamamladığını, Kenya'ya dönmek isteyenlerin tahliyesine 27 Ekim'de başlanacağını açıkladı.


Liberya'daki Kenya vatandaşlarının sayısını 44 olarak açıklayan Limo, Kenya hükümetinin, vatandaşların tahliyesi konusunda ayak dirediği iddialarını yalanlayarak düzenlemelerin zaman aldığını bildirdi.


Kenya Havayolları'nın ve diğer havayolu şirketlerinin, Ebola salgını nedeniyle Sierra Leone ve Liberya'ya uçuşları yasaklaması üzerine çok sayıda Kenya vatandaşı Liberya'da mahsur kalmıştı. - Ankara

Kaynak: AA