Bayramiç - Hemoroid Ameliyatı Hafızasını Kaybettirdi İddiası
Çanakkale'nin Bayramiç İlçesinde, Tanker Şoförü İrfan Karadeniz'in (56) Hayatı, Geçirdiği Hemoroid (basur) Ameliyatı Sonrası Karardı. Ameliyatın Ardından Hafıza Kaybı Yaşayan Karadeniz'in Yakınları Ameliyatı Yapan Doktor Hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.
ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde, tanker şoförü İrfan Karadeniz'in (56) hayatı, geçirdiği hemoroid (Basur) ameliyatı sonrası karardı. Ameliyatın ardından hafıza kaybı yaşayan Karadeniz'in yakınları ameliyatı yapan doktor hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Bayramiç ilçesinde tanker şoförlüğü yaparak evini geçindiren 56 yaşındaki İrfan Karadeniz, geçtiğimiz Mayıs ayında yüksek tansiyon şikayetiyle Bayramiç Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Tansiyonu çok yüksek çıkan Karadeniz'in felç olma riskiyle karşı karşıya olduğu belirtildi. Çanakkale Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Karadeniz, nöroloji servisine yatırıldı. İki gün tedavi gören Karadeniz, iyileştikten sonra taburcu edildi. Karadeniz, Çanakkale'ye hastaneye gelmişken uzun süredir rahatsızlık yaşadığı hemoroid için de muayene oldu. İddiaya göre , doktor L.Ö.'nün (Levent Öztürk) ''Kayıtlarında nöroloji servisinde tedavi gördüğün yazıyor. Şu an basur ameliyatı yapamayız. Tıbbi olarak sakıncalı. Bir ay sonra gelin ameliyatınızı yapalım' demesi üzerine Karadeniz, Bayramiç'e döndü.
Geçen 7 Haziran'da tekrar Çanakkale'ye giden Karadeniz'e, Dr. L.Ö., tarafından hemorid ameliyatı yapıldı. Ameliyattan çıkan Karadeniz'in yakınlarını tanıyamaması üzerine hafıza kaybı yaşadığı anlaşıldı. Karadeniz'in oğlu Ahmet Karadeniz, bu olay sonrası görüştükleri Dr. L.Ö.'nün kendilerine, ''Bu hasta beyin rahatsızlığı geçirmiş. En az beş ay sonra bu ameliyatı olması gerekiyordu. Erken ameliyat olduğu için bu sorun meydana gelmiş olabilir' dediğini ileri sürdü. Ahmet Karadeniz, babasına ameliyat gününün Dr. L.Ö. tarafından verildiğini ileri sürüp, Bayramiç Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Doktor L.Ö. ise, kendisinin tıbbi olarak gerekeni yaptığını, belirterek, olayla ilgili yorum yapmayacağını söyledi. Dr. L.Ö., olayla ilgili olarak savcılığın ve Çanakkale Tabip Odası'nın vereceği kararı beklediğini belirtti.
Öte yandan Karadeniz'de ameliyat sonrası baş gösteren hafıza kaybı rahatsızlığının devam ettiği, uzman doktorların bu durumun 2-3 yıl süreceğini söylediği öğrenildi.