Beşiktaş ve Galatasaray'ın Play-off Yarışında Belirleyici Takım Fenerbahçe Ülker Olacak

Son Güncelleme:

TBL'de normal sezonun son haftasında pek çok soru ceavbını bulacak.

1986-1987 sezonunun son haftasındayız... Yer Spor Sergi...

Efe Aydan ve Erman Kunter'li kadrosuyla liderliği garantilemiş olan Beşiktaş, playoff'a girmek için Galatasaray ile çekişen Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Sarı-lacivertliler, play-off için mutlak kazanmak zorunda, yoksa Galatasaray alacaktı sekizinciliği.

Ve Beşiktaş yeniyor Fenerbahçe'yi, play-off'un ilk turunda da ligi averajla sekizinci bitiren Galatasaray ile eşleşiyor. Ama sekizinci Galatasaray, lider Beşiktaş'ı 3 maç sonunda eleyip finale kadar gidiyordu.

AKTÖRLER AYNI, ROLLER FARKLI

O sezonun üstünden 28 yıl geçti ve yine aynı senaryo aynı aktörlerle karşımıza geldi. Ama bu sefer roller farklı: Lig lideri Fenerbahçe Ülker, Beşiktaş playoff'u kovalıyor. Galatasaray ise yine aynı rolde; kazanıp diğer sonuçları bekleyecek.

Cumartesi günü saha avantajı Beşiktaş'ta ama F.Bahçe Ülker de liderliği bırakmak istemiyor. Ancak bu sefer farklı olan bir şey daha var. 28 yıl önce sadece F.Bahçe ve Galatasaray vardı play-off için çekişen. Şimdi ise 5 takım var. Ve ikili hatta üçlü averaj da belirleyici olabilir.

BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

TBL'nin son haftasında sıralamayı ilgilendiren, play-off'lara kalacak ve ligden düşecek takımları belirleyecek bütün maçlar Cumartesi günü saat 16:30'da başlayacak. Ligde ilk 4 garanti ancak playoff için kalan 4 bilete tam 5 aday var. Ayrıca lig liderliği için de Anadolu Efes ile Fenerbahçe Ülker çekişiyor.

Yine Tofaş'ın ardından küme düşecek ikinci takım da cumartesi günü belli olacak. Ve en önemlisi her maçın sonucu, bir diğerini yakından ilgilendiriyor. Beşiktaş-Fenerbahçe Ülker maçını yukarıda değerlendirmiştik. Darüşşafaka da İstanbul BŞB ile sıralamayı etkilemeyecek bir maç oynayacak.

Kaynak: EuroSport.com