Beü'de Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü Açıldı
Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ), Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü açıldı.
Bitlis Eren Üniversitesi'nde (BEÜ), Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü açıldı.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa BEÜ bünyesinde Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Bölümü açıldığını ve bu yıl bölüme öğrenci alacaklarını söyledi.
Bölümden mezun olacak öğrencilerin, kurumlar tarafından tercih edileceğini bildiren Doğru, iş garantili olan bölüme yoğun talep beklediklerini belirtti.
Yeni açtıkları Yaşlı Bakımı Bölümü'ne de bu yıl öğrenci alacaklarını ve kontenjanın 30 kişilik olduğunu kaydeden Doğru, yeni bölümlerle öğrenci sayısının her geçen gün arttığını bildirdi.
Hedefledikleri 15 bin öğrenciye ulaşacaklarını ve açtıkları yeni bölümlerle Bitlis'in kültür mozaiğini de değiştireceklerini söyleyen Doğru, üniversiteye yaklaşık 100 bölüm açtıklarını, 4 bin 500 olan öğrenci sayısını 6 bine çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.
Doğru, "Bu yıl metalürji ve malzeme, jeofizik, bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisliği, iktisadi ve idari bilimler ile İslami İlimler fakültesini açtık. Bazı bölümlerimize bu yıl, bazı bölümlerimize de önümüzdeki yıl öğrenci alacağız" dedi.
Muhabir: Şener Toktaş/ Berin Çetin
Yayıncı: Behçet Güngör - BİTLİS