Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Görevine Başladı
Bingöl'e son Valiler kararnamesi ile Vali olarak atanan Kadir Ekinci, kentte gelerek görevine başladı.
Bingöl'e son Valiler kararnamesi ile Vali olarak atanan Kadir Ekinci, kentte gelerek görevine başladı. Vali Ekinci, "Bingöl kırsalında terörist öldürüldü, asker şehit oldu" haberlerinden ziyade "Bingöl kırsalında turizm canlandı, Bingöl'ün dağlarında yamaç paraşütü yapılıyor, Bingöl'ün kırsalındaki insanlar huzur ve güven içerisinde, refah içerisinde yaşıyor" gibi haberlerin ön planda olmasının en büyük arzuları olduğunu söyledi.
Valiler kararnamesi ile Ankara Beypazarı İlçe Kaymakamlığı'ndan Bingöl Valiliğine atanan Kadir Ekinci, kente gelerek görevine başladı. Kentte görev yapan basın mensuplarıyla Valilik Toplantı Salonunda bir araya gelen Vali Ekinci, Bingöl'ün hizmeti fazlasıyla hak eden illerden biri olduğunu söyledi. Bingöl tarihi geçmişiyle, doğal güzellikleriyle, kültürel zenginlikleri ile gelişmeyi ve kalkınmayı fazlasıyla hak eden illerden birisi olduğunu söyleyen Vali Ekinci, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hizmetimizde esas olan insandır. Bizim kırmızıçizgimiz insandır. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' üslubuyla beslenmiş bir medeniyetin çocukları olarak, Allah izin verirse insanlarımızın sorunlarına tek tek dokunmaya, onlarla gönül birlikteliği kurmaya gayret edeceğiz. Biz Bingöl Valiliği olarak dokunmadığımız bir alan bırakmayacağız. Bugüne kadar terörle mücadele konusunda yapılan kararlı bir mücadele söz konusu. Bu mücadele aynen devam edecek. Bingöl kırsalında terörist öldürüldü, asker şehit oldu haberlerinden ziyade şunu istiyoruz, 'Bingöl kırsalında turizm canlandı, Bingöl'ün dağlarında yamaç paraşütü yapılıyor? ya da Bingöl'ün kırsalındaki insanlar huzur ve güven içerisinde, refah içerisinde yaşıyor' gibi haberlerin ön planda olması bizim en büyük arzumuzdur. Turizm ve eğitim benim öncelikli alanlarımdandır. Yatırıma özel önem veririm. Ancak, bunları yaparken de hiçbir zaman kafamıza göre iş yapmayız. Kamu personellerine de ilk talimatımız bu olacak, hiç kimse kendi kafasına göre iş yapmayacak. Fitne, fesat Bingöl'e zarar verir. Biz bu ile zarar verecek hiçbir şeyin yanında olmayız. Biz Bingöl'ü nasıl bir adım daha öteye götürebiliriz gayreti içerisindeyken birileri ki olacaktır, başka hesaplar içerisindeyse bu hesaplar bizi ilgilendirmez. Bingöl'ün hizmete ihtiyacı var. Bugüne kadar görev yapan tüm valilerimize, yerel yöneticilerimize, meclis üyelerimize, sayın bakanımız başta olmak üzere siyasilerimize, Bingöl'e yaptıkları katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum."
Vali Kadir Ekinci, basın mensuplarıyla yaptığı toplantının ardından İlçe Kaymakamlarıyla bir araya geldi.