Bodrum Merkezli Fuhuş Operasyonu: 21 Gözaltı

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Muğla'nın Bodrum ilçesiyle birlikte eş zamanlı olarak 3 ilde başlatılan fuhuş operasyonunda, 7'si kadın 21 şüpheli gözaltına alındı.

Muğla ve ilçesi Bodrum başta olmak üzere toplam 4 ilde, polisin düzenlediği operasyonda, fuhuş yaptıkları belirlenen yabancı uyruklu 7 kadın ile fuhuşa aracılık edip, yabancı uyruklu kadınları zorla fuhuşa tevşik ettikleri ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

Fuhuşa aracılık ettiği belirlenen 1 kişinin daha arandığı bildirildi.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON YAPILDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından 'Örgütlü suç olarak, fuhuş ve insan ticareti ile mücadele' amacıyla çalışma başlatıldı. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla bugün sabah saatlerinde Bodrum merkezli Muğla, İzmir, Van ve Yalova illerinde eş zamanlı operasyon yapıldı.

TABANCA ELE GEÇİRİLDİ

Operasyon kapsamında haklarında fuhuşa aracılık ettikleri ve kadınları zorla fuhuşa teşvik ettikleri ileri sürülen 15 şüpheliden 14'ü yakalandı. Firari olduğu belirlenen 1 kişinin daha yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Gözaltına alınanlar arasındaki fuhuş çetesinin lideri olduğu öne sürülen Ö.K'nin üst aramasında fuhuştan elde edildiği değerlendirilen 18 bin 500 lira, 450 dolar, 435 Euro, 1 ruhsatsız tabanca ve 26 fişek ele geçirildi.

7 KADIN EVİNDE GÖZALTINA ALINDI

Fuhuş yaptırıldığı ileri sürülen yabancı uyruklu 7 kadın da ifadeleri alınmak üzere evlerinde yakalanıp, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.


Kaynak: DHA