Cariye Koynunda Ölen Osmanlı Denizcisi: Kılıç Ali Paşa

Son Güncelleme:

Bakire ve genç kadınlara düşkünlüğü ile bilinen Osmanlı denizcisi Kılıç Ali Paşa, 87 yaşındayken alem yaptığı cariyelerin koynunda vefat etmiş.

Kılıç Ali Paşa, kimi tarihçilere göre Barbaros Hayreddin Paşa'nın yetiştirdiği bir Türk, kimi tarihçilere göre sonradan Müslüman olan İtalyan Giovanni Dionigi Galeni. Akdeniz'in Türk Gölü olarak bilinmesinde önemli payı olan Kılıç Ali Paşa'nın, İnebahtı Savaşı'nda Osmanlı mağlup olsa da zaiyatın az olmasında payı büyüktür. Bu savaştan sonra kendisine Kaptan-ı Deryalık görevi verilmiştir.

TEK ZAAFI KADINLAR

Osmanlı'nın bu kudretli paşasının tek bir zaafı varmış: Kadınlar. Paşanın bakire ve genç kadınlara düşkünlüğü dillere dolanmış. 80'ini deviren Paşa, yaşına başına bakmadan her gece bir başka genç cariye ile birlikte olurmuş. Yaşıtları ise kıskançlıktan çatlarmış.

REÇETESİ CARİYE PERHİZİ

7 düvele meydan okuyan yaşına bakmadan sabahlara kadar nefsini törpüleyen paşa, 87'sinde yataklara düşmüş. Hekimler ayağa kaldırmak için her yolu denemişler ama çabalar sonuç vermemiş. Sonunda şifa ararken reçeteyi yazmışlar: Cariye perhizi.

SABAHI GÖREMEDEN ÖLDÜ

Paşa laf dinler mi? ''Benim şifam ilaçlarda değil, sizin men etmek istediklerinizdedir.'' demiş ve hekimleri huzurundan kovmuş. O gece cariyelerle alem yapmış ancak sabahı bile görememiş. Nice Haçlı donanmasının deviremediği Osmanlı paşasını genç cariyeler devirmiş.