Cenevre'de Kritik Zirve! Türkiye - İsrail Görüşmesi Gerçekleşti

Son Güncelleme:

Türkiye ve İsrail heyetleri, Cenevre'de görüşme gerçekleştirdi. Türkiye'yi Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu temsil etti.

Türkiye ve İsrail arasında beklenen görüşme Cenevre'de gerçekleşti. Türkiye heyetinin başkanlığını Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu yaptı. İsrail'i ise Netanyahu'nun temsilcisi Joseph Ciechanover ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jakop Nagel temsil etti.

GAZZE ABLUKASINA FORMÜL ARANIYOR

Görüşmede, Türkiye ve İsrail 3 yıldır müzakere edilen anlaşmaya son şeklini vermeye çalışıyor. Tazminat konusunda uzlaşıldığını belirten yetkililer, Türkiye'nin 3. talebi olan Gazze ablukasının nasıl kaldırılacağına ilişkin formül bulunmaya çalışıldığını söyledi.

İSRAİL GAZETESİ DUYURMUŞTU

Haaretz gazetesi dün Türkiye ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi çerçevesinde İsviçre'de yeni bir görüşmenin planlandığını duyurmuştu.

Türk yetkililer, haberle ilgili soruları "Bu iddiayı ne doğruluyoruz ne yalanlıyoruz" diyerek yanıtlarken Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun daha önceden planlanan temaslar kapsamında Cenevre'ye gideceği belirtilmişti.

TÜRKİYE İSRAİL'E ŞARTLARINI SUNMUŞTU

Türk ve İsrailli diplomatlar en son Aralık ayında yine İsviçre'de görüşmüşlerdi ve ilişkilerin normalleşmesi için Türkiye'nin öne sürdüğü tazminat ve Gazze'ye ablukanın kaldırılması koşullarını ele almışlardı.