Çeşmenin Üzerindeki Beton Bloğun Düşmesi Sonucu Ölen 2 Çocuk Toprağa Verildi
Dün piknik alanındaki kullanılmayan çeşmenin kenarında oynadıkları sırada çeşmenin üzerinde bulunan beton bloğun düşmesi sonucu altında kalıp yaşamını yitiren 2 çocuk, bugün toprağa verildi.
Konya'nın Bozkır İlçesi'ne bağlı Bağyurdu Köyü'nde dün piknik alanındaki kullanılmayan çeşmenin kenarında oynadıkları sırada çeşmenin üzerinde bulunan beton bloğun düşmesi sonucu altında kalıp yaşamını yitiren 2 çocuk, bugün toprağa verildi. Yaralı olarak kurtulan ve tedavi altında olan 2 çocuğun ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
Olay, dün akşam saatlerinde Bağyurdu Köyü'ne 1 kilometre uzaklıktaki Yeni Su Yolu mevkisindeki piknik alanında meydana geldi. Bağyurdu Köyü'nde oturan ve Derviş Mustafa Öztunç İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencileri 11 yaşındaki Emre Toksöz ve Hüseyin Aktaş, 5'inci sınıf öğrencileri 9 yaşındaki Mustafa Gök ve Ramazan Aktaş ile 7'nci sınıf öğrencileri 12 yaşındaki Muharrem Koşer ve Yılmaz Kılınç, akşam saatlerinde bisikletleriye piknik alanına gitti.
6 arkadaş burada 30 yıl önce bir hayırsever tarafından taştan yapılan ve şu an kullanılmayan çeşmenin kenarında oynadığı sırada çeşmenin üzerindeki beton blok henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Beton parçasının altında kalan ve başından yaralanan Emre Toksöz ve Hüseyin Aktaş olay yerinde yaşamını yitirdi. Kuzeni Ramazan Aktaş ve Mustafa Gök de yaralandı. Yara almadan kurtulan çocuklardan Muharrem Koşer, bisikletiyle köye giderek yardım istedi.
Hayatını kaybeden iki çocuğun cesedi köylüler tarafından çıkartıldı. Blok altında ayakları sıkışan yaralı Ramazan Aktaş ve Mustafa Gök de ambulansla Bozkır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ramazan Aktaş yapılan ilk tedavisinin ardından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi'ne, Mustafa Gök de Selçuklu Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Ölen iki çocuğun cesedi de Köy Muhatırlığı'na kondu.
Emre Toksöz ve Hüseyin Aktaş'ın cenazesi bugün saat 10. 00 sıralarında morgtan alınarak köy meydanına getirildi. Cenaze namazını kıldıran imam Mehmet Görür, " Çocukların yaşları küçük, günahları yok. Talihsiz bir kaza yaşadılar. Onlar artık birer şehit, bu yüzden üzerlerine Türk bayrağı koyduk. "dedi.
Cenaze namazı sırasında Hüseyin Aktaş'ın babası Hasan Aktaş (55) ve annesi Havva Aktaş (54) ile Emre Toksöz'ün babası Baki Töksez (71) ve annesi Mümine Toksöz (65) gözyaşlarına hakim olamadı. Cenaze namazının ardından traktörlerin römorkunda Köy Mezarlığı'na getirilen Aktaş ve Toksöz'ün cenazeleri yan yana defnedildi.
Yara almadan kurtulan ve yaşadıklarını anlatan Muharrem Koşer, "Hepimiz buraya oynamaya geldik. Çeşmenin çevresinde oynadığımız sırada beton parçası düştü. Arkadaşlarım altında kaldı. Bisikletle köye gidip yardım istedim" dedi.
Çocukları kurtarmaya çalışan 55 yaşındaki Muzaffer Yılmaz ise "Çeşmeye yakın bir çevredeydim. Çocukların çığlık ve ağlama seslerini duyup koştum. Beton parçası çocukların üzerine düşmüştü. Köy halkı ile birlikte çocukları betonun altından kurtardık. Beton parçası sağlam değildi. "dedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Bakı Toksöz, "Dün akşam saat 19. 00'a kadar beraberdik. Benim yanımdan ayrıldı. 6 arkadaş çeşmenin oraya oynamaya gitmiş. Çocuklar daha öncede oraya oynamaya gidiyorlardı. Olayın olduğunu duydum. "
(