CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu Açıklaması

Son Güncelleme:

"CHP, Cenevre anlaşmasını bölgemizin huzur, güvenlik ve istikrarı bakımından olumlu ve umut verici bir gelişme olarak görmektedir"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, "CHP, Cenevre anlaşmasını bölgemizin huzur, güvenlik ve istikrarı bakımından olumlu ve umut verici bir gelişme olarak görmektedir" ifadesini kullandı.


CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, İran'ın nükleer programı ile ilgili Cenevre'de sürdürülen müzakerelere ilişkin değerlendirmede bulundu.


İran ile P5 + 1 (BMGK'nın daimi üyeleri ABD, Çin, Fransa, İngiltere, Rusya artı Almanya) ülkeleri arasında İran'ın nükleer programı konusunda Cenevre'de sürdürülen müzakerelerde bir ara anlaşmaya varıldığını ifade eden Loğoğlu, hem İran'ı hem de P5+1 ülkelerini tatmin edecek önemli bir ilerleme kaydedildiğini bildirdi.


Loğoğlu, şunları kaydetti:


"CHP, Cenevre anlaşmasını bölgemizin huzur, güvenlik ve istikrarı bakımından olumlu ve umut verici bir gelişme olarak görmektedir. Bölgemizin istikrarı için kilit öneme sahip İran'ın hak ve beklentilerinin karşılanması ve Batılı ülkelerin kaygılarının giderilmesi yolunda mesafe alınması uluslararası istikrar ve bölgemizin güvenliğine katkıda bulunacaktır. Kitle imha silahlarına karşı olan CHP, Suriye'deki kimyasal silahların imha edilmesi konusundaki anlaşmadan sonra İran'ın nükleer programı bağlamındaki bu mutabakatın Ortadoğu bölgesine olumlu yansımaları olacağını değerlendirmektedir. CHP, komşu İran halkının bu anlaşmanın arkasındaki desteğini takdirle karşılamaktadır." - Ankara

Kaynak: AA