Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma Namazı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayın
Son Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilere dondurma ikramında bulunarak Türkiye genelindeki görevlere başladıklarını ve ülke genelinde seçimlerden başarılı bir şekilde çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacakları görüşmenin Ağustos ayı içerisinde gerçekleşeceğini ve Karadeniz koridorundan gelecek tahılların fakir Afrika ülkelerine naklinin yapılacağını ifade etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan Gökçen Fırat'ın amiralliğe terfi etmesini de kutlayarak, bundan sonraki süreçte benzer atamaların devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazetecilere dondurma ikramında bulundu

"Türkiye genelinde hazırlanan programa göre şu anda zaten görevlere başladılar, Türkiye'yi tarıyoruz, taramaya devam edeceğiz. Bütün mesele, ülke genelinde seçimlerden en başarılı şekilde çıkmak"

"(Putin ile görüşme) Ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşecek"

-" Rusya'dan Karadeniz koridorundan gelecek tahılları un olarak fakir Afrika ülkelerine, az gelişmiş ülkelere bunların naklini yapacağız"

"İlk defa silahlı kuvvetlerde böyle bir kızımızın albaylıktan amiralliğe terfi etmesi ayrı bir güzelliktir. Ben kendisini kutluyorum, tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki şuralarda bunların devamı gelecektir"

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme ile ilgili, "Ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimlerle ilgili soruya; "Türkiye'yi tarıyoruz taramaya devam ediyoruz. En iyi aday tespitlerini yaparak seçime hazırlanacağız" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme konusunda Erdoğan, "Henüz tarih netleşmedi. İstihbarat başkanım görüşmeleri yapıyorlar. Ağustos ayı içerisinde inşallah bu ziyaret gerçekleşir" ifadelerini kullandı.

Tahıl koridoruna yönelik soruya Erdoğan, "Rusya ile aynı çizgideyiz. Tahılların una çevrilmesi ve bunların fakir ülkelere naklini yapacağız. Şu anda bile biz bakanlığımızı olarak bu adımları atmaya, yardımlarımızı yapmaya devam edeceğiz. Fransa'nın yaptığı iş iyi değil. Geçmişteki yaptığı uygulamalar bütün bunlar dünyanın bütün kayıtlarında mevcut. Hele ki bunu Afrikalılar biliyor. Altın sevki durdurulmuş durumda. yapılan ülkelere zulmün karşılığıdır" şeklinde konuştu.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay olarak görev yapan Gökçen Fırat amiralliğe terfi ettiği soruya yönelik Erdoğan, "Bu atamadan çok çok memnun oldum, hele de böyle bir kızımızın amiralliğe yükselmesi çok güzel. Ben kendisini kutluyorum. Bundan sonraki şuralarda inşallah bunun devamı gelecektir" dedi

Kaynak: İHA