Cumhurbaşkanı Taçi Kosova, Sırbistan'a 'Soykırım' Davası İçin Uluslararası Adalet Divanı'na...
Son Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Taçi Kosova, Sırbistan'a 'soykırım' davası için Uluslararası Adalet Divanı'na başvuracakTuran Kasap, Priştine (DHA) - Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Sırbistan'ın Danas gazetesine konuştu.
Cumhurbaşkanı Taçi Kosova, Sırbistan'a 'soykırım' davası için Uluslararası Adalet Divanı'na başvuracak
Turan Kasap, Priştine (DHA) - Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Sırbistan'ın Danas gazetesine konuştu. Taçi, Kosova'nın Sırbistan savaşından bu yana haber alınamayan 1800 kişi ile ilgili olarak durumu Uluslararası Adalet Divanı'na 'soykırım' yapıldığına dair başvuruda bulunacaklarını söyledi.
Gazete, Sırbistan'ın kayıp kişilere dair bilgi vermesi gerektiğini söyleyen Taçi'nin, Sırbistan'ın suskun kalarak konuşu kapatmak istediğini söylediğini yazdı.
Haşim Taçi, bu vesile ile Sırbistan'a soykırım davası açılması için Kosova'nın hazırlık yaptığını söyledi.
Kaynak: DHA