Deprem sonrası ev nakliyatçılarında iş yoğunluğu
Deprem sonrası ev nakliyatçılarında iş yoğunluğuŞANLIURFA Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, evleri hasar gören vatandaşlar daha güvenli yerlere taşınmak için, ev nakliyatçılarında sıra yazdırıyor.
Deprem sonrası ev nakliyatçılarında iş yoğunluğu
ŞANLIURFA Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında, evleri hasar gören vatandaşlar daha güvenli yerlere taşınmak için, ev nakliyatçılarında sıra yazdırıyor.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yüksek katlarda ve evleri hasar gören vatandaşlar daha güvenli yerlere taşınmak için ev nakliyatçıların kapısını çalıyor, yoğun taleplere yetişemeyen nakliyatçılar, gelen taleplere yetişmek için sıra yazdırıyor. Depremden sonra ev taşımada kullanılan asansör ve nakliyatta yüksek rakamlar istendiğine dair söylentileri yalanlayan ve ilk yüksek katlı asansörü Siverek İlçesine getiren Mehmet Şen, taleplerin yoğun olmasına rağmen, eskisi gibi aynı fiyatla taşıma yaptıklarını söyledi. Mehmet Şen," Biz asansör olsun, yada taşımada olsun kesinlikle fiyatta bir yükseltme yapmamışız ama deprem sonrası binalar hasar gördüğü ve tehlikeli olduğu için, bu işi yapacak elaman bulmakta zorlanıyoruz. Bu işi yapanlar ve tehlikeli binalara giren elamanlar biraz fak almaya başladı, çünkü her işçi cesaret ederek, binalara giremiyor. Örneğin, daha önce bir elaman 300-400 liraya çalışıyordu, şimdi binalar tehlikeli olduğu için 500-600 liraya giriyor ve gerçekten çok tehlikeli bir işte yapıyorlar, şimdi elamanlarım şimdi o yüksek katlarda çalışıyor, ben burada korkudan titriyorum. Deprem öncesinden 7'nci veya sekizinci katlara kadar asansörü 600 liraya kurardık, 10'uncu katın üstündekilere 1200 liraya kurardık, ücretimiz aynı eskisi gibi devam ediyor" dedi.
"Taleplere yetişemiyoruz"
Deprem sonrasında taleplere yetişemediklerini belirten Mehmet Şen," Talepler çok yoğun ve yetişemiyoruz. Ben yüksek katları indirdiğim için de günde en fazla 2 veya 3 ev taşıyabiliyorum, yüksek katlar olmazsa 3 veya 4 ev taşınabilir. Yüksek katları pek, nakliyeciler tercih etmiyor ama biz vatandaşlarımıza hizmet için elimizden geleni yapıyoruz, belirttiğim gibi yüksek kata çıkacak elaman sıkıntısı ve haklı olarak korkuyorlar" diye konuştu.
Mehmet Şen, şehir içi büyük bir dairenin ortalama taşınması 5 bin liraya mal olduğunu belirtti.