Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Son Güncelleme:

Aeş(eş)(7.12.ULUSLARARASI Ayakkabı Terlik, Saraciye ve Yan Sanayileri Yaz Fuarı (GAPSHOES), 13 Aralık Perşembe günü kapılarını açacak.)

Aeş(eş)(7.12.2012)


/////////////


gapshoes Fuarı 13 Aralık'ta


ULUSLARARASI Ayakkabı Terlik, Saraciye ve Yan Sanayileri Yaz Fuarı (GAPSHOES), 13 Aralık Perşembe günü kapılarını açacak.


Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu ve Gaziantep Kunduracılar Odası işbirliği ve Akort Fuarcılık organizasyonu ile düzenlenecek fuarın açılış töreni saat 14.00'de gerçekleşecek. Ortadoğu Fuar Merkezi'nde (OFM) düzenlenecek fuarda başta Gaziantep olmak üzere Adana, Çorum, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Antakya, Samsun ve Şanlıurfa'dan firmalar katılacak. Ortadoğu Ülkeleri ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çeşitli ülkelerden yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda 250 firma ürünlerini sergileyecek. Fuar 4 gün boyunca saat 10.00 ile 19.00 saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.


Fuarın açılış törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da katılması bekleniyor.


GAZİANTEP, (DHA)


(7.12.2012)


/////////////


Güney Rotary'den Apaydın'a 'Meslek hizmet ödülü'


GÜNEY Rotary Kulübü, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) Sanatçısı ve Çocuk Korosu Şefi Nevin Apaydın'a 'Meslek hizmet ödülü' verdi.


Seyhan Oteli'nde düzenlenen ödül törenine, Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dilem Nadir Kuzucu, kulüp üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kulüp üyeleri tarafından, her yıl alanında başarılı ve meslek etiğine uygun hareket eden kişilere verilen 'Meslek hizmet ödülü' bu yıl ÇDSO yan flüt sanatçısı ve Çocuk Korosu Şefi Nevin Apaydın'a verildi.


Güney Rotary Kulübü Dönem Başkanı Dilem Nadir Kuzucu törende yaptığı konuşmada, devlet sanatçısı Nevin Apaydın'ın çok sesli müziğin tanınması, sevilmesi ve yaygınlaşmasında büyük emek harcadığını belirterek, "Başarıyla yürüttüğü mesleğini çocukları eğitmek ve onların gelişimlerine katkıda bulunmak için bir fırsat olarak görmüştür. Özellikle Sevgi Evleri'ndeki devlet koruması altındaki çocuklarımızı sosyal ve duygusal anlamda da kucaklayan, Apaydın, kulübümüz projelerine katkı vermeye devam ediyor. Çalışmalarından dolayı Nevin Apaydın'ı kutlar, başarılı çalışmalarının devamını dilerim" diye konuştu.


Konuşmaların ardından dönem başkanı Kuzucu'dan ödülünü ülün Apaydın, kulüp üyelerine teşekkür ederek, "Bugün benim için önemli bir gün. Böyle anlamlı bir ödüle layık görülmek beni çok mutlu etti" dedi.


ADANA, (DHA)


DHA(EŞ)(7.12.2012, FOTOĞRAF)


/////////


Yemekte hünerlerini sergilediler


ADANA'nın merkez Yüreğir İlçe Belediyesi bünyesindeki Kiremithane Ahmet Yesevi Kültür Evi'nde yemek yarışması düzenlendi. Adana Valiliği ile Yüreğir Belediyesi'nin hazırladığı, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Yeni Ufuklar Eğitim ve Kültür Merkezi başlıklı projenin sona ermesi nedeniyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Proje kapsamında aşçılık kursunu tamamlayanlar yemek yarışması ile yeteneklerini sergiledi. Yüreğir Belediye Başkan Yardımcıları Ertuğrul Bozkurt, Zülfü Çelik, Burhan Ülger Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin jüri üyesi olduğu yarışma sonucunda Serap Özarslan birinci, Mehmet Ali Bal ikinci, Mehmet Özarslan üçüncü oldu.


Çalışmalarla ilgili bilgi veren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, bu kurslar sayesinde birçok insanın meslek sahibi olduğunu söyledi. Başkan Çelikcan şu bilgileri verdi:


"Kiremithane Mahallesi Yunus Emre Kültür Evi'nde bir derslik ve 3 mesleki eğitim atölyesi oluşturuldu. Atölyelerde aşçılık, kuaförlük, cam seramik ve iş makinesi operatörlüğü dallarında her bir dalda 25 kişi olmak üzere toplamda 100 bireye sertifikalı mesleki eğitim verilmesi amaçlanmıştı. Projenin uygulama sürecinde öngörülen performans hedeflerinin üzerine çıkıldı. SODES desteği ve Şehit Samet Saraç Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği halinde yeni açılan merkezde 78 birey kuaförlük, 30 birey cam seramik, 92 birey aşçılık ve 52 birey ise iş makinesi operatörlüğü eğitimi almış bulunmaktadır. İş makinesi operatörlüğü kursunun pratik eğitimleri Yüreğir Belediyesi Yol İşleri Şantiyesinde gerçekleştirildi."


ADANA,(DHA)


////////


Göç çocukları 'drama' ile topluma kazandırılacak


MERSİN'in Mezitli İlçesi'ne göç sonucu gelen çocukların eğitimi ve topluma kazandırılması için yaratıcı drama eğitimi veriliyor. Çocukların sosyal çevreye adapte olamama, sosyal travma, aşırı stres bozuklukları, içine kapanıklık, kendini ifade edememe, derslerde başarısızlık problemlerinin çözülmesi hedefleniyor.


Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından kabul gören 'Drama Çocukları' projesinin çalışmalarını yerinde görmek için Mersin Tiyatro Atölyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Kıcıroğlu'na projenin çalışmaları hakkında bilgi verildi. Proje koordinatörü Emel Sevgi, projenin 9 ay süreceğini belirterek şunları şöyledi:


"11-15 yaş arası 40 öğrenciye yaratıcı drama eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimle amacımız, çocukların rol alma ve problem çözme yolu ile öğrenerek benlik farkındalığı, iletişim becerileri, konsantrasyon ve grup iletişimleri gelişimini sağlamaktır. Çocukların yaşadıkları travmaları rehabilite ederek iyileştirmek, çocukların ifade gücü, dil becerileri, algı düzeylerini geliştirmek ve okuldaki başarı seviyelerini yükseltmektir. Yaratıcı drama eğitimleri faaliyetleri sonucunda çocukların oluşturduğu doneler ve çıktılarla özel tiyatro, müzik ve dans grubu oluşturulacak."


Kaymakam Kamil Kıcıroğlu da projeye katılan çocuklara şöyle seslendi: "Sizler bu projede yer aldığınız için çok şanslısınız. Belki şu anda sadece keyif aldığınız bir şey olarak görebilirsiniz. Ama ileriki yaşamınızda dönüp arkanıza baktığınızda bu çalışmaların size ne kadar olumlu etkiler bıraktığını göreceksiniz."


Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN(Mersin),(DHA)


(7.12.2012)


////////////////


Yaşlı kadına polis sahip çıktı


ADANA'da, yolunu kaybedip 2 gün boyunca sokakta kalan 90 yaşındaki Cemile Hasırcı'ya polis sahip çıktı. Merkez Seyhan İlçesi'nin Kocavezir Mahallesi'ndeki metro istasyonu görevlileri yaşlı bir kadının 2 günden beri sokakta dolaştığını fark edip, sivil çalışan Güven Timleri'ne haber verdi. Yaşlı kadın yanına gelen sivil giyimli Güven Timlerinin sorularını cevapsız bırakınca olay yerine resmi ekip çağırdı. Resmi kıyafetli polisleri karşısında görünce konuşmaya başlayan yaşlı kadın, adının


Cemile Hasırcı olduğunu söyledi. Polisler, ekip otosuyla 5 Ocak Şehit Veli Ataşcı Polis Merkezi'ne götürdükleri Cemile Hasırcı'nın yakınlarına ulaşmaya çalışıyor.


Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)


(7.12.2012/FOTOĞRAF)


///////////


Kara: Bölgenin en modern hal tesisini yaptık


OSMANİYE Belediye Başkanı Kadir Kara, bölgenin en modern hal tesisini yaptıklarını söyledi. Yapımı büyük ölçüde tamamlanan Yeni Sebze ve Meyve Hal Kompleksi'nde hal esnafları ile buluşan Başkan Kara "Bugün geldiğimiz nokta itibari ile baktığımızda yeni hal tesisleri kendini göstermektedir. Osmaniye girişinden, karşıda yer alan otelden bakıldığında burada modern bir tesisin yapıldığı ve buranın hal tesisleri olduğu açıkça görülmektedir. Bu tesis Osmaniye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağı gibi, şehrimizin vizyonunu da daha ileri bir noktaya taşıyacaktır" dedi. Osmaniye Sebze ve Meyve Komisyoncular Odası Başkanı Murat Yalçın ise yeni halin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.


İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


(7.12.2012 FOTOĞRAFLI)


///////////


Kilim dokumada 7'nci dönem


OSMANİYE Belediyesi tarafından açılan kilim dokuma kursunda 7'nci dönem eğitimi başladı. Osmaniye Belediye Başkanı Kara, 2010 yılından bu yana açtıkları kilim dokuma kurslarında 125 kadına kilim dokumacısı sertifikası verdiklerini söyledi. Osmaniye Cebeli Bereket Kültür Merkezi'nde düzenlenen kursu gezen Başkan Kadir Kara, yetkililerden bilgi aldı, kursiyerlerle sohbet etti.


Osmaniye Belediyesi olarak Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte 2010 yılından bu yana kilim dokuma kursları düzenlediğini ifade eden Kara "Kursiyerler günlük 20 TL ücret alıyor, sigortaları yatırılıyor. Üstelik burada dokudukları kilimleri Kızyusuflu-Karatepe Kalkınma Kooperatifi'ne satarak alın terlerinin karşılığını da alıyorlar" dedi.


İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)


(7.12.2012 FOTOĞRAFLI)


////////////


MKÜ'lü öğrencilerden anlamlı yardım


MUSTAFA Kemal Üniversitesi İskenderun Sivil Havacılık Yüksekokulu öğretmen ve öğrencileri Şanlıurfa'nın Siverek ilçesindeki Faydalı İlköğretim Okulu için yardım kapmanyası düzenledi. Kampanyada öğrenci ve öğretim üyelerinin çalışmasıyla giysi ve kırtasiye malzemeleri toplandı.


Çalışmaların devam ettiği, katılmak isteyenlerin Sivil Havacılık Yüksekokulu'na başvurabileceği açıklandı.


Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)


(7.12.2012 FOTOĞRAFLI)


////////


Ehliyet alana kask hediye


MERSİN'in Erdemli İlçe Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği, motosiklet sürücülerini kask kullanmaya teşvik etme amacıyla ruhsat ve ehliyet alan sürücülere kask hediye etti. Kask kullanmayı artırmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Dağı "İlçede 2012 yılında meydana gelen kazaların yüzde 70'nin maddi hasarlı, 238'i yaralamalı ve yüzde 2 si ölümlü. Kazaların 144 adedinde motosiklet karışmıştır. Bölgemiz motosiklet kullanımı açısında yoğun bir yer. Onun için insanlarımız hem kendi hayatlarını hem de karşıdaki kişilerin hayatlarını güvence altına almak için kask takmalarını istiyoruz" dedi. Müdür Dağı, Erdemli'de 40 bin 249 tescilli araç bulunduğunu, bunlardan 16 bin 547'sinin motosiklet olduğunu kaydetti.


Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)


(7.12.2012)


/////////////////////////


Derya Otototiv'e ödül


HYUNDAİ'nin dünya genelindeki en iyi 150 bayisinin katılımıyla İstanbul'da yapılan Hyundai Top Dealers Summit toplantısında Türkiye'yi temsil eden Derya Otomotiv ödül kazandı. Şirket, temsil ettiği ülkedeki en parlak satış ödülü anlamına gelen 2012 Star Dealer ödülüne layık görüldü.


İstanbul Swiss Otel'de gerçekleşen gala gecesinde Derya Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, ödülü Hyundai'nin Dünya Başkanı Seung Tack Kim ve Hyundai Assan Türkiye CEO'su Won Shin Chang'den aldı. Hüseyin Kış, aldığı ödülle ilgili olarak, "Tek amacımız zirveye çıkmak değil, zirvede kalıcı olmaktır. Bu başarı bir şans değil, ekip başarısıdır" dedi.


MERSİN, (DHA)


(7.12.2012)


////////////


Doktor-öğretmen aşkında mutlu son


ADANA'da Dr.Ömer Yonga ile matematik öğretmeni Gülcan Tabakoğlu, muhteşem bir düğünle evlendi. Seyhan Oteli Güney Balo Salonu'nda yapılan düğüne, genç çiftin ailelerinin yanı sıra seçkin bir davetli topluluğu katıldı. Damat ile gelinin doktor ve öğretmen arkadaşlarının da aralarında bulunduğu davetliler, çiftin mutluluğuna müzik eşliğinde oyunlar oynayarak eşlik etti. Düğün törenine katılanlar şık kıyafetleri ile de dikkat çekti.


ADANA,(DHA) - Adana

Kaynak: DHA