Dha Yurt Bülteni - 21
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in annesi vefat ettiŞEHİT Astsubay Ömer Halisdemir'in annesi 69 yaşındaki Fadimana Halisdemir, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in annesi vefat etti
ŞEHİT Astsubay Ömer Halisdemir'in annesi 69 yaşındaki Fadimana Halisdemir, geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.
15 Temmuz gecesi Ankara'daki Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci general Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit astsubay Ömer Halisdemir'in annesi Fadimeana Halisdemir, Niğde'deki evinde akşam saatlerinde rahatsızlandı. Ambulansla oğlunun ismini taşıyan Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Fadimeana Halisdemir'in kalp krizi geçirdiği belirlendi. Tedaviye alınan Fadimeana Halisdemir, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.
Olayın ardından hastaneye giden Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ile Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Halisdemir'in eşi Hasan Hüseyin Halisdemir ile oğulları Doğan ve Soner Halisdemir'e başsağlığı diledi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (ARŞİV)
------------------------------
Ömer Halisdemir'in cenazesinden ve annesinden görüntüler
Haber: Ali KADI/NİĞDE, -
==================================
Görmez: Kandiller, İslam'ı kuşatan karanlık bulutları kaldırır inşallah
EDİRNE'de Mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği UNESCO Dünya kültür mirası listesinde yer alan Selimiye Camii, Regaip kandilinde aralarında Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen soydaşların da bulunduğu binlerce kişiyle dolup taştı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Selimiye Camii'nde gelenlere çorba dağıtırken, "Aziz milletimizin kandilini tebrik ediyorum, bu kandiller alemi İslam'ı kuşatan karanlık bulutları ortadan kaldırır inşallah diye umut ediyoruz." dedi.
Selimiye Cami, Regaip kandilinde ziyaretçi akınına uğradı. Otobüslerle kente gelen komşu iller ile Batı Trakya'da yaşayan soydaşlar Selimiye Camii'ne doldu. 10 bin kişilik olan Selimiye Camii tamamen dolarken, avlu ve bahçesinde de yoğunluk yaşandı. Kadınlar cami avlusunda kendileri için hazırlanan bölümlerde namaz kıldı. İçeride kapıda izdiham yaşanmaması için caminin güvenlik görevlileri kapıda durarak fazla girişlere izin vermedi.
GÖRMEZ, ÇORBA DAĞITTI
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Regaip Kandili nedeniyle Selimiye Camii'ne geldi. Görmez, cami girişinde Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Romanya Müslümanları Müftüsü Murat Yusuf, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve Balkanlardan gelen din adamları tarafından karşılandı. Mehmet Görmez ve eşi Hatice Görmez girişte camiye gelenlere çorba ve şerbet dağıttı. Yoğun ilgiyle karşılanan Görmez, Diyanet tarafından umreye gönderilen Roman kadınlarla ve hafızlık öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çekildi. Regaip kandili nedeniyle açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam'ı kuşatan karanlık bulutların ortadan kalkmasını dileyerek, "Batı Trakya'dan, Bulgaristan'dan gelen soydaşlarımız, dindaşlarımız benden özel bir ricada bulundu. 'Senede bize bir kandil düşmez mi?' dediler. Doğrusu hem onlar buraya geliyorlar, biz de Anadolu'dan buraya geliyoruz, Selimiye, Edirne, Balkanlar, Batı Trakya bugün burada, bu kandilde buluştu. Aziz milletimizin kandilini tebrik ediyorum, bu kandiller alemi İslam'ı kuşatan karanlık bulutları ortadan kaldırır inşallah diye umut ediyoruz" şeklinde konuştu.
Görmez ve beraberindeki din adamları daha sonra Selimiye Camii'ndeki kandil programına katıldı. Akşam namazının ardından konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez,
Regaip Kandili'nin üç ayların müjdecisi olduğunu belirterek, "Regaip Kandili, diğer bazı gün ve geceler gibi İslam tarihinde herhangi bir hadisenin seneidevriyesi değildir. Regaip Kandili bizi mübarek üç aylara kavuşturan, Ramazan-ı Şerif'in müjdecisi bir gece olarak tarih boyunca mümin topluluklarca idrak edilmiştir. Allah Resulü 'Müslümanlar'ın hep birlikte güzel gördükleri şey, Allah katında da güzeldir' buyurmuştur. Bu güzelliği tarih boyunca ecdadımız yaşatmış ve kıyamet sabahına kadar da bize emanet etmiştir" ifadelerini kullandı. Daha sonra kandil programına geçildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
-Mehmet Görmez'in gelişi ve karşılanması
-Çorba dağıtması
-Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesi
-Görmez'e yoğun ilgi
-Görmez'in kandil mesajı
-Camiiye girişi
-Camiden kalabalık görüntüsü
-Dışarda oturan kadınlar
-Görmez'in konuşması
-Genel görüntüler
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-
=========================================
Hafif ticari aracın çarptığı otomobil, takla attı; 2 yaralı
BURSA'nın Orhangazi İlçesi'nde, aynı yöne giden hafif ticari aracın çarptığı otomobil takla attı, 2 kişi yaralandı.
Kaza, saat 19.00 sıralarında Orhangazi- İznik karayolu Üreğil Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Orhangazi yönüne giden 43 yaşındaki Mustafa Kaygun yönetimindeki 35 HC 7905 plakalı hafif ticari araç, sollamak istediği Uğur Cengiz yönetimindeki 16 VA 118 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otomobil, takla atıp ters döndü. Kazada, otomobil sürücüsü Uğur Cengiz ile arkadaşı 24 yaşındaki Oğuzhan Yaşa yaralandı. Çevredekiler tarafından araçtan çıkarılan 2 yaralı, çağırılan ambulanslarla Orhangazi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kazanın ardından hafif ticari aracın sürücüsü Mustafa Kaygun jandarma tarafından gözaltına alındı.
Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Kaza yeri,
-Ambulanslar
-Kaza yapan araçlar
-Detay görüntüler
Haber: Hasan BOZBEY/ BURSA,
====================================
Yakınlarının haber alamadığı genç evinde ölü bulundu
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 4 gündür haber alınamayan 32 yaşındaki Onur Mehmet Özdemir, evinde ölü bulundu.
Müftü Mahallesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Onur Mehmet Özdemir'den haber alamayan yakınları, uzun süre kapı açılmayınca evin penceresinden içeri girdi. Özdemir'i yatağında ölü halde bulan yakınları, polise haber verdi. Polis ile birlikte gelen cumhuriyet savcısının evde yaptığı incelemenin ardından Özdemir'in cesedi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Özdemir'in kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için otopsi yapılacağı öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
Görüntü Dökümü:
------------------------
-Olay yeri inceleme ekiplerinin gelişi
-Cenazenin binadan çıkarılması
-Cenazenin araca alınması
Haber-Kamera: Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),
=======================================
Adıyaman'da 2 yıldır aranan şüpheli kovalamacayla yakalandı
ADIYAMAN'da, 'tehdit ve uyuşturucu ticareti yapmak' suçlarından hakkında 13 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ensar Dalyan, polisin kovalamacası sonucu yakalandı.
Bahçecik Mahallesi'nde polisler, akşam saatlerinde durumundan şüphelendikleri 02 KH 069 plakalı otomobili durdurmak istedi. Ancak sürücü, 'dur' ihtarına uymayıp kaçmaya başladı. Kovalamaca sonucu durdurulan otomobilin sürücüsü Ensar Dalyan'ın 'tehdit ve uyuşturucu' suçlarından 13 yıl 6 kesinleşmiş hapis cezası ile 18 bin lira para cezası bulunduğu ve 2 yıldır arandığı belirlendi. Gözaltına alınan Ensar Dalyan, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
Durdurulan otomobil
Şüphelinin yakalanması
Otomobilde arama yapılması
Genel ve detay görüntüler
Haber: Mahir ALAN-Kamera: ADIYAMAN-DHA)